Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μισέλ την είδες την τριάρα;



Έτσι… Κάθε τρεις μέρες θα παίρνεις και το μήνυμα σου. Αυτή η ομάδα που «έσφαξες» μαζί με τους συμπατριώτες σου, μετά το 2-1 επί της Παραγουάης νίκησε και 3-0 την Αλγερία, που επίσης θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ.
Τα παλικάρια της Εθνικής Ιρλανδίας έχουν βαλθεί για τα καλά να σας τρελάνουν όλους και κάθε φορά το μήνυμα που θα στέλνουν θα είναι ακόμα πιο ηχηρό. Εσύ Μισέλ μπορείς να πανηγυρίζεις για το EURO 2016 που πήρε η χώρα σου (τι σύμπτωση) και εμείς είμαστε υπερήφανοι για την αρμάδα του Τραπατόνι.
Για την ιστορία, το σκορ άνοιξε στο 31΄ ο Paul Green, ενώ ο Robbie Keane με δύο γκολ στο 52΄και 85΄ (πεν) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις:
Republic of Ireland: Keiren Westwood (Coventry City), Stephen Kelly (Fulham), John O'Shea (Manchester United), Sean St Ledger (Preston), Gregg Cunningham (Manchester City), Liam Lawrence (Stoke City), Paul Green (Derby County), Glenn Whelan (Stoke City), Damien Duff (Fulham), Robbie Keane (Tottenham Hotspur), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers). Subs: Darren O'Dea (Celtic) for O'Shea 36; Keith Fahey (Birmingham) for Duff 65, Cillian Sheridan (St. Johnstone) for Doyle 72, Keith Andrews (Blackburn Rovers) for Whelan 75, Joe Murphy (Scunthorpe United) for Westwood and Shane Long (Reading) for Lawrence in the 86th minute.
Algeria: Chaouchi, Guedioura, Halliche, Bellaid, Mesbah, Ziani, Lacen, Mansouri, Belhadj, Djebour, Ghezzal. Subs: Saifi for Djebour 58, M'Bohli for Chaouchi, Boudebouz for Belhadj and Kadir for Mansouri all 66 mins, Abdoun for Ghezzal 77.

Στον τελικό της Eurovision η Ιρλανδία


Μπορεί έτσι όπως έχει γίνει η Eurovision να μην μας τρελαίνει και πολύ, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Ιρλανδία παραμένει κυρίαρχη με τις περισσότερες νίκες. Είμαστε δε χαρούμενοι που η Niamh Kavanagh προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (29/5). Το τραγούδι «It’s For You» (Συνθέτης: Niall Mooney, Marten Eriksson & Jonas Gladnikoff, [Στιχουργός]: Lina Eriksson) θύμισε επιτέλους Ιρλανδία σε αντίθεση με αυτά των προηγούμενων ετών και έχει τύχη να πάει ακόμα καλύτερα στον τελικό.
Niamh καλή επιτυχία...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κόουεν: «Η Ιρλανδία θα εξέλθει μόνη της από την κρίση»


Οι οικονομικοί δείκτες της Ιρλανδίας βελτιώνονται ενισχύοντας την άποψη ότι η χώρα θα μπορέσει να εξέλθει από την χρηματοπιστωτική κρίση, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν.
Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο RTE, ο Κόουεν ρωτήθηκε για το άρθρο ενός καθηγητή Οικονομικών στο University College του Λονδίνου, το Σαββατοκύριακο, το οποίο υπαινισσόταν ότι το χρέος της Ιρλανδίας μπορεί να ξεπεράσει εκείνο της Ελλάδας εξαιτίας των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες.
Το άρθρο του καθηγητή Μόργκαν Κέλι έχει θορυβήσει τους υπουργούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το μέγεθος της ιρλανδικής κρίσης και έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπισή της.
Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τη σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας και τη βελτίωση των καταναλωτικών δαπανών και των εξαγωγών, κάτι που στηρίζει την άποψη ότι η οικονομία βαίνει προς ανάκαμψη.
Ανάμεσα στις περισσότερο πληγείσες χώρες από τη χρηματοπιστωτική κρίση με τον τραπεζικό τομέα και τον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων να έχουν καταρρεύσει, η Ιρλανδία διαφοροποιήθηκε από άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ελλάδα, μειώνοντας ραγδαία τις δημόσιες δαπάνες στο τέλος του περασμένου χρόνου.
"Θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση να εξέλθουμε μόνοι μας από την κρίση", είπε ο Κόουεν.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι η Ιρλανδία χρειάζεται να άρει τη στήριξή της προς κάποιες από τις τράπεζες ή να αντιμετωπίσει την εθνική χρεοκοπία.
Επίσης επισημαίνει τα πλεονεκτήματα του να προλάβει η χώρα το ενδεχόμενο πτώχευσής της με το να διαπραγματευτεί με εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.
Σχολιάζοντας το άρθρο ο Κόουεν είπε: "Εμφανής σε κάποια επιχειρηματολογία είναι η άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ιρλανδία να κηρύξει στάση πληρωμών. Απλώς δεν το δεχόμαστε αυτό με τίποτα. Όλες οι ενδείξεις από άλλες χώρες, όπου συμβαίνει αυτό (είναι ότι) υποβαθμίζεται πολύ όχι μόνο η αξιοπιστία στο εξωτερικό, αλλά και η ικανότητα να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στο εσωτερικό. Δεν το οραματιζόμαστε αυτό καθόλου".

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ιρλανδική εταιρεία δέχεται στοιχήματα για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Απόδοση 11 προς 8 δίνει στο στοίχημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η ιρλανδική εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η Ελλάδα είναι η πιθανότερη χώρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο με την Πορτογαλία να ακολουθεί (πιθανότητες 13 προς 8). Στην τρίτη θέση «ισοβαθμούν» η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία, με τις πιθανότητες στο 8 προς 1.
Πηγή: www.isotimia.gr

B. Ιρλανδία: Στο νοσοκομείο Ιρλανδός κρατούμενος απεργός πείνας


Διαφωνών Ιρλανδός κρατούμενος, μακρινός συγγενής του προέδρου του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείται, μετά από 42 ημέρες χωρίς τροφή, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση.
Ο Λίαμ Χάναγουεϊ, 39 ετών, έχει εκτίσει 2 χρόνια από την ποινή 10 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε για την κατοχή εκρηκτικών. Είναι μέλος της μικρής ένοπλης ρεπουμπλικανικής ομάδας Saor Uladh - παρακλαδιού του IRA-.
Η ειρηνευτική συμφωνία του 1998 χαιρετίστηκε ως το "τέλος" των τριών δεκαετιών της βίας στη Βρετανική επαρχία ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες και μεταξύ αυτονομιστών και πιστών στο στέμμα - ωστόσο, καθολικοί αυτονομιστές παραμένουν ενεργοί και σκότωσαν δύο Βρετανούς στρατιώτες και έναν αστυνομικό το 2009.
Η Saor Uladh, η οποία πρόσφατα επανασυστήθηκε μετά την διάλυσή της πριν από 50 και πλέον χρόνια, αντιτίθεται στη συμφωνία του Σιν Φέιν για τη νομή της εξουσίας στο Μπέλφαστ με τους ενωτικούς και θέτει ως πολιτικό πρόταγμα την ενωμένη Ιρλανδία.
Η σωφρονιστική υπηρεσία της Βορείου Ιρλανδίας ανέφερε ότι ο Χάναγουεϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής, όπου η κατάστασή του "παρακολουθείται στενά". Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι προς το παρόν η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Το 1981 δέκα μέλη του Προσωρινού IRA και του Ιρλανδικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (INLA), οργανώσεων που έκτοτε εγκατέλειψαν τον ένοπλο αγώνα, πέθαναν μετά από απεργία πείνας 46-73 ημερών.
Πηγή: www.eidhseis-shmera.gr

Μισέλ είδες τους καλύτερους;


Η χθεσινή Εθνική Ιρλανδίας θα μπορούσε να διαφημίσει το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Το ακούτε κύριε Πλατινί; Μήπως είδατε χθες την αρμάδα του Τραπατόνι να νικά εύκολα την Παραγουάη με 2-1; Αυτή την ομάδα δεν την θέλατε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Παραγουάη που θα λάβει μέρος στη διοργάνωση ηττήθηκε χάρη στα γκολ των Kevin Doyle στο 7΄ και Liam Lawrence (φωτό) στο 39΄, ενώ μείωσε στο 58΄ με τον Barrios.
Αυτή η Εθνική Ιρλανδίας έπρεπε να είναι στη Νότιο Αφρική και το γνωρίζετε όλοι. Κι εσείς κύριε Πλατινί και κύριε Ανρί.
Επόμένο φιλικό παιχνίδι στις 18 του μηνός με αντίπαλο την Αλγερία στο Δουβλίνο.
Οι συνθέσεις:
Republic of Ireland: Westwood (Coventry City), Kelly (Fulham), McShane (Hull City), St. Ledger (Preston North End), O'Shea (Manchester United); Lawrence (Stoke City), Whelan (Stoke City), Andrews (Blackburn Rovers), Duff (Fulham), Keane (Tottenham Hotspur), Doyle (Wolverhampton Wanderers). Subs: Cillian Sheridan (St. Johnstone) for Keane 63, Paul Green (Derby County) for Whelan 69, Keith Fahey (Birmingham City) for Duff 77, Kevin Foley (Wolves) for Lawrence 82, Shane Long (Reading) for Doyle 87.
Paraguay: Bobadilla, Vera, Alcaraz, Caniza, Da Silva, Morel, Santana, Riveros: Gamarra, Santa Cruz, Barrios. Subs: Torres for Morel, Ortigoza for Riveros and Bonjet for Vera, all 65 mins, Martinez for Santa Cruz 77, Aquino for Santana 82.
Referee: Mr. J. Laperriere (Switzerland).

Στον αέρα η περιοδεία των U2



Μουδιασμένοι είναι οι θαυμαστές των U2 από την είδηση τραυματισμού του Μπόνο στην πλάτη, ο οποίος μάλιστα υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη.
Το ατύχημα (που θέτει εν αμφιβόλω τις συναυλίες της θρυλικής μπάντας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της εμφάνισής της στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου) συνέβη στο πλαίσιο πρόβας που έκαναν οι U2 για την παγκόσμια περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.
Ήδη μέσω της ιστοσελίδας του το συγκρότημα ενημέρωσε πως η συναυλία της 3ης Ιουλίου στο Σολτ Λέικ Σίτι αναβλήθηκε. Ο εκπρόσωπος του γκρουπ Πολ Μακ Γκίνες, από την πλευρά του, δήλωσε πως ο τραυματισμός του Μπόνο είναι πιθανό να οδηγήσει και σε άλλες ακυρώσεις εμφανίσεων.
«Δυστυχώς, το γεγονός προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους θαυμαστές μας», είπε ο γνωστός μάνατζερ, προσθέτοντας ότι «παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των ακυρώσεων αναπροσαρμόζοντας το πλάνο μας το συντομότερο δυνατό».
Όσο για την πορεία αποκατάστασης της υγείας του γνωστού τραγουδιστή, ο Μακ Γκίνες τόνισε πως «ο Μπόνο αναμένεται να περάσει τις επόμενες μέρες νοσηλευόμενος στην κλινική του Μονάχου “Grossharden” (φωτό). Όταν υπάρξουν τα πρώτα σημάδια σημαντικής βελτίωσης, τότε θα βγάλουμε ανακοίνωση σχετικά με τις συναυλίες των U2».
Ειδικοί από τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας δηλώνουν πως τυχόν ακυρώσεις εμφανίσεων της μπάντας σημαίνουν αυτόματα και απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων, και για τους διοργανωτές των συναυλιών τους. Ενδεικτικό των χρημάτων που διακυβεύονται είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το περιοδικό «Billboard», τα έσοδα των U2 από την περιοδεία του 2009 ανήλθαν στα 109.000.000 δολάρια.
Πηγή: www.espressonews.gr

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Χωρίς σχόλια...


«Η Ιρλανδία έλαβεν το όνομα της εκ του επί κεφαλής πλοίου Ίρις του στόλου Ελλήνων Αποίκων περί του 700-600 π.χ».

Οι ελληνικές ρίζες των Ιρλανδών


«Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον.
.Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ' ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι.» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).
«.Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη.».
Στα γραφόμενα του μεγάλου ιστορικού Στράβωνα ανακαλύπτουμε την κυριαρχία των Ελλήνων. Και δεν είναι καθόλου λόγια ενός τυχαίου, αλλά ενός εκ των μεγαλύτερων ίσως ο κορυφαίος, αρχαίους γεωγράφους και μέσα από αυτές τις γραμμές που αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις και σαφώς ιστορικές πηγές που δεν επιδέχονται καμιά αντίρρηση!
Τι μας λέει λοιπόν; Ότι τα όρια των Ελλήνων προς τον Βορρά έφθαναν μέχρι τον Δούναβη και ως τον μυχό της Αδριατικής θάλασσας.
Οι Βόϊοι οι οποίοι εισέδυσαν στους Γερμανικούς δρυμούς και τους εποίκησαν ονομάσθηκαν με την πάροδο των αιώνων Boch. Οι Γάλλοι τους Γερμανούς τους προσωνομάζουν Boch(= Βόϊοι).
Για να δούμε όμως και την παρουσία των Ελλήνων στην Αγγλία. Το Κρητικής νοοτροπίας μνημείο του Στόουνχετζ, με τις παραστάσεις του αγκυλωτού σταυρού
είναι μία από τις πιο τρανές αποδείξεις της παρουσίας των αρχαίων Ετεοκρητών, στην γηραιά Αλβιόνα. Γιατί οι Ετεοκρήτες σαν τους καλύτερους ναυτικούς της εποχής είχαν φθάσει στο νησί και μάλιστα από εκεί προμηθεύονταν το μετάλλευμα του Κασσίτερου.
Ο αγκυλωτός σταυρός ήταν σύμβολο των Ελλήνων τόσο κατά την εποχή των Θεών όσο και αυτής του χαλκού. Οι Άρειες ( λευκές ) γυναίκες των Ινδιών είχαν ως σύμβολο-φυλακτό τον αγκυλωτό σταυρό, ακόμη και έως σήμερα.
Ο Όμηρος λέει: « . Πλέον έπ' οίνωπα πόντον, επ' ανθρώπους αλλοθρόους, εις Τέμεσιν με χαλκόν, άγω δ' αίθωνα σίδηρον.»
«.Στον βαθύ ήλθα ωκεανό, στην άκρη του κόσμου. Εκεί είναι η πόλις και ο λαός των Κιμμερίων. Σύννεφα σκοτεινά από παντού τους περιβάλουν τους άμοιρους τους Κιμμερίους.» ( Όμηρος « Οδύσσεια» Ραψ. Ε΄ στιχ. 181-184 και Ραψ. Λ΄ στιχ. 14 και 15).
Μέσα από τους στίχους του Παμμεγίστου επικού μας ποιητή, Ομήρου, βλέπουμε πως οι Έλληνες μετακινούνταν προς τον Βορρά όχι μονάχα για εποικιστικούς λόγους αλλά και για εμπορικούς. Οι Κίμβροι φέρονται ως οι ιθαγενείς κάτοικοι της Βορείου Ευρώπης αλλά και οι Λύγιες . Δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς και στους στίχους του Ομήρου αναφερόμενοι Κιμμέριοι.
Στο Ιρλανδικό βιβλίο « Leadhar gadhal» διαβάζουμε: « Το 1240 π.Χ. έφθασαν στην χώρα από τα νησιά της Δύσης είκοσι τέσσερα ζεύγη αποίκων έχοντας αρχηγό τους τον Έλληνα πρίγκιπα Μπάρτολον. Οι άνθρωποι εκείνοι έγιναν με τον καιρό 5000. Πέθαναν όμως από μία αρρώστια και τάφηκαν ομαδικά GHT, έξω από το Δουβλίνο, κατά τα πάτρια έθιμά τους.
Το 2600 αποβιβάστηκαν άνδρες της φυλής Fig Bolg, Gallionib ( Βέλγοι και Γαλάτες).
Ύστερα από αυτούς έφτασαν στην Ιρλανδία προερχόμενοι από τα νησιά της Δύσης άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Ήταν άνδρες Θείας καταγωγής και είχαν φέρει μαζί τους μαγικά σύνεργα, ρομφαίες, δόρατα κ.λ.π. και την πέτρα της «Μοίρας», επάνω στην οποία κάθονταν οι Βασιλείς των Ιρλανδών για να εμπνευστούν καλά έργα.
Όλοι αυτοί οι επιδρομείς αφού πολέμησαν πρώτα εναντίον των Fomure, των τερατωδών Γιγάντων που ζούσαν εκεί πριν από αυτούς, άρχισαν κατόπιν ένα εξοντωτικό πόλεμο μεταξύ τους. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Η τελευταία μάχη δόθηκε στην Motura, κοντά στο Kong ( Κομητεία Μάγο). Τότε χάθηκε και η ηγεμονία των Γιγάντων στην Ιρλανδία.
Βλέπουμε βέβαια την ομοιότητα των Δαναών στην φυλή της Tuatha de Dadan. Αλλά ακόμη αντιπαραβάλουμε και την πέτρα της « Μοίρας», που ήταν ένα κομμάτι από βράχο της σπηλιάς στην Ίδη της Κρήτης. Μέσα σ' εκείνη την σπηλιά αγρυπνούσε κάθε εννέα χρόνια ο Μίνως ο Α΄ της Κρήτης, προσμένοντας την επιφοίτηση του μεγάλου Δία ως προς τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσει, για να κυβερνήσει δίκαια τους υπηκόους του. Πάνω σ' αυτή την πέτρα κάθονταν και οι μετέπειτα βασιλείς της Ιρλανδίας προσμένοντας και εκείνη την ίδια επιφοίτηση του προγονικού τους Θεού Δία, για τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσουν για την δίκαιη διακυβέρνηση των Ιρλανδών.
Οι Ιρλανδοί καυχώνται ότι είναι απόγονοι των Κελτών και όπως ιστορικά αποδεικνύεται από την Leadhar gadhal οι Κέλτες ήταν Ελληνικής καταγωγής.
Πηγή: http://kapodistria-httpsxolianewsblogspotcom.blogspot.com

Ο... Ελληνο-Ιρλανδός Duncan Patterson


Μπορεί να γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, όμως δεν κρύβει την αγάπη του για την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Duncan Patterson (πρώην μέλος των Anathema και Antimatter), που μίλησε Xlr8 NET, με αφορμή το νέο album της μπάντας του ΊΟΝ, “Immaculada”.
Ερώτηση: «Ίσως γνωρίζεις ότι οι Έλληνες αγαπούν την Ιρλανδία. Μπορείς να μας πεις πώς η Ιρλανδική κουλτούρα σε επηρέασε σαν άνθρωπο και μουσικό, και σε ποιο βαθμό»;
Απάντηση: «Οι περισσότεροι από την οικογένειά μου είναι Ιρλανδοί και πολλοί απ’ αυτούς τώρα και στο παρελθόν ήταν μουσικοί, έτσι νομίζω ότι απαντάω στην ερώτησή σου. Όσο για το να ζήσω εκεί για πολύ καιρό, θα γινόμουν κλειστοφοβικός. Ξέρω κάποιους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους που ποτέ δεν έχουν φύγει απ’ αυτή τη χώρα, ειδικά μουσικούς. Μαγική χώρα, όντως. Θα μετακομίσω εκεί μόνιμα, στο τέλος».
Ερώτηση: «Μπορείς να μας περιγράψεις τη διαδικασία μέχρι να τελειώσεις το νέο άλμπουμ; Σου πήρε πολύ χρόνο;»
Απάντηση: «Την περισσότερη μουσική την είχα γράψει μερικά χρόνια πίσω, και ήταν να μετακομίσω στην Ελλάδα την στιγμή που ετοιμαζόμουν να το ηχογραφήσω. Τα πράγματα δεν δούλεψαν τελικά και έμεινα χωρίς σπίτι για πολύ καιρό. Ηχογράφησα το περισσότερο album στην εξοχή της Πορτογαλίας. Τα λίγα φωνητικά, πνευστά και άλλα λίγα πράγματα, ηχογραφήθηκαν αλλού. Έκανα τη μίξη μόνος μου σε διάφορα μέρη επίσης. Η διαδικασία ήταν πολύ ευκολότερη αυτή τη φορά σε σύγκριση με το πρώτο album, παρ’ ότι είναι εξοργιστικό ότι πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να το τελειώσω».
Ερώτηση: «Ποιο πράγμα σχετικά με σένα θα εξέπληττε τους οπαδούς; Ποιο album θα έπαιρνες στον παράδεισο;»
Απάντηση: «Έχω τατουάζ το μάτι του Paul Stanley (από τους Kiss) στο κωλομέρι μου! Το καλύτερο album όλων των εποχών είναι το “Help” των Beatles. Γεγονός.
Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.
Σταματήστε να λέτε «μαλάκα» κάθε 10 δευτερόλεπτα, κόψτε τον καφέ και το κάπνισμα. Να τρώτε πατσά και κάθε μέρα να ζείτε το όνειρο».
Περισσότερα για τον Duncan Patterson στο http://www.duncanpatterson.com/ και http://www.ion.equilibriummusic.com/

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Μαγικοί» Κέλτες


Η πρώτη... άλωση του Ορλάντο δεν αρκούσε στους Σέλτικς που νίκησαν για δεύτερη φορά στο «σπίτι» των Μάτζικ, αυτή τη φορά με 95-92, και πήραν προβάδισμα με 2-0 στους τελικούς της Ανατολής που πλέον μεταφέρονται για τα δύο επόμενα ματς στη Βοστώνη, ξεκινώντας από τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο Πολ Πιρς είχε 28 και ο Ρέιζον Ρόντο 25 πόντους για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, που κράτησε τους γηπεδούχους στο 39% και προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά έντεκα πόντων. Στην τελευταία περίοδο οι «μαγικοί» με αντεπίθεση διαρκείας πέρασαν μπροστά με 90-89 τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι Σέλτικς με ένα επί μέρους σκορ 6-2 πέρασαν μπροστά με 95-92. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε, όταν 31’’ πριν τη λήξη ο Βινς Κάρτερ αστόχησε σε δύο βολές, αν και ως τότε είχε 5/5 από τη γραμμή. Το άστοχο σουτ του Γκαρνέτ έδωσε μία τελευταία ελπίδα στο Ορλάντο, όμως ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν αρκετός και το τρίποντο απελπισίας του Νέλσον δεν βρήκε στόχο.
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 30 πόντους (9/13 δίποντα, 12/17 βολές) ξεχώρισε για τους ηττημένους, αλλά δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του, καθώς ο Βινς Κάρτερ έμεινε στους 16 πόντους με 5/15 σουτ και ο Τζαμίρ Νέλσον στους 9 με 4/12 σουτ.
Δωδεκάλεπτα: 28-27, 51-53, 70-78, 92-95.
Μάτζικ: Χάουαρντ 30 (8 ριμπ.), Κάρτερ 16, Ρέντικ 16 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Νέλσον 9 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μπαρνς 6 (7 ριμπ.), Λιούις 5 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Πιετρούς 5, Ουίλιαμς 3, Γκορτάτ 2 (6 ριμπ.).
Σέλτικς: Πιρς 28 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ρόντο 25 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Πέρκινς 10 (5 ριμπ.), Γκαρνέτ 10 (9 ριμπ.), Ντέιβις 8 (6 ριμπ.), Ουάλας 6, Ρ. Άλεν 4, Τ. Άλεν 4.
Πηγή: www.sportfm.gr

Και η Ιρλανδία προχωρεί σε φορολόγηση του online gambling


Ένα σχέδιο φορολόγησης ανακοίνωσε πως υιοθετεί η ιρλανδική κυβέρνηση για τις διαδικτυακές εταιρίες παροχής ηλεκτρονικού τζόγου, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέσει άδειες και σε εταιρίες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, με απώτερο σκοπό τα περισσότερα κέρδη για το κράτος.
Η κεφαλή της Ιρλανδικής κυβέρνησης, Brian Cowen, δήλωσε σε δείπνο που παρέθεσε η εφημερίδα The Irish Field ότι η νέα νομοθεσία θα επιτρέψει στις ξένες εταιρίες να εισέλθουν νόμιμα στην αγορά της Ιρλανδίας. Συγκεκριμένα δήλωσε, «Τα νέα μέτρα θα ωφελήσουν στην επέκταση του φορολογικού καθεστώτος για την βιομηχανία στοιχηματισμού σε όλους όσους παρέχουν ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό στοιχηματισμό, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της οικονομίας».
Το ανώτατο διοικητικό στέλεχος του PaddyPower, το οποίο εδρεύει στην Ιρλανδία, Patrick Kennedy, διαφώνησε στο ότι οι άδειες και η φορολόγηση σε νέες εταιρίες θα βοηθήσουν την χώρα, καθώς και η απαγόρευση όσων δεν έχουν άδεια διαφήμισης, τονίζοντας πως οι εταιρίες «ψαρεύουν» πελάτες από το internet. Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση της Αυστραλίας, λέγοντας πως «Οι Αυστραλοί ξοδεύουν πια περισσότερα χρήματα κατά κεφαλή από ότι στη Μεγάλη Βρετανία που όλα είναι υπό έλεγχο και ρυθμίσεις».
Από την άλλη, οι εταιρίες William Hill και Ladbrokes, άσκησαν έντονη κριτική σε εταιρίες χαμηλής φορολόγησης οι οποίες έγιναν offshore την περσινή περίοδο. Την κίνηση αυτή έσπευσε να ενισχύσει και η κυβέρνηση, δίνοντας άδειες σε όλες τις εταιρίες e-gaming για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Χρόνια σου πολλά Enya


Σαν σήμερα, 17 Μαΐου 1961 γεννήθηκε στο Gweedore της κομητείας Ντόνεγκαλ η Enya (πραγματικό όνομα Eithne Patricia Ní Bhraonáin) και εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια είναι ταυτόχρονα και συνθέτης. Άρχισε τη μουσική σταδιοδρομία της το 1980, με το συγκρότημα Clannad, πριν φύγει για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Διεθνή επιτυχία γνώρισε με το άλμπουμ Watermark που κυκλοφόρησε το 1988 και από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι Orinoco Flow. Έγινε γνωστή για τον ξεχωριστό ήχο της, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη στρωματοποίηση των φωνών, τις φολκ μελωδίες και τις αιθέριες αντηχήσεις.
Σαν σήμερα επίσης γεννήθηκε το 1911 η Ιρλανδή ηθοποιός Μορίν Ο’ Σάλιβαν.

Ασταμάτητοι οι Σέλτικς


Ούτε ο Ντουάιτ Χάουαρντ και η παρέα του μπόρεσαν να σταματήσουν τους Σέλτικς στην ξέφρενη πορεία τους για τον τελικό του ΝΒΑ! Αφού ξεπέρασαν το δύσκολο εμπόδιο των Καβαλίερς, οι Κέλτες πήγαν στο Ορλάντο αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και τα κατάφεραν, νικώντας (ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) με 88-92, και έτσι έκανε το 0-1 για τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.
Οι Σέλτικς είχαν μεγάλο προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (+20 στο τρίτο δεκάλεπτο), αλλά με ατομικές ενέργειες των Κάρτερ (23π. 5ρ.), Νέλσον (20π. 9ρ.) αλλά και Χάουαρντ (13π 12ρ. 5τ. 7λ.), έφτασαν στο -2 στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όμως οι Πίρς (22π. 9ρ. 5α.) και Άλεν (25π. 7ρ.) ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έτσι βοήθησαν του Κέλτες να "αλώσουν" την έδρα των Ορλάντο.
Τα δωδεκάλεπτα: 14-22, 18-19, 26-33, 39-18
Μάτζικ: Κάρτερ 23, Νέλσον 20 (9ρ.), Χάουαρντ 13 (12ρ., 7λ., 5κοψ.), Λιούις 6 (0/6τρίπ.), Μπαρνς 2, Πίετρους 4, Ρέντικ 9, Γκορτάτ 6, Γουίλιαμς 5.
Σέλτικς: Ρόντο 8 (8ασ.), Άλεν Ρ. 25 , Πέρκινς 4 (5λ.), Πιρς 22 (9ρ., 5ασ., 5λ.), Γκαρνέτ 8 (11ρ., 5ασ.), Γουάλας 13, Άλεν Τ. 6, Ντέιβις 6, Φίνλεϊ.

Κλείνουν πάλι αεροδρόμια σε Ιρλανδία


Κλειστά παραμένουν από το μεσημέρι σήμερα πολλά αεροδρόμια στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας, ενώ στην Ιρλανδία έχουν κλείσει από χθες λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι τις 21:00 ώρα Ελλάδος θα μείνουν τα αεροδρόμια του Λονδίνου, σύμφωνα με την βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Περιορισμοί έχουν επιβληθεί από χθες και στην Ιρλανδία. Όλα τα αεροδρόμια στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν κλείσει όπως και πολλά αεροδρόμια στο δυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά τουλάχιστον έως τις 21.00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε η ιρλανδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων προειδοποιούν ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα επεκταθεί πάνω από τη Βρετανία αύριο και την Τρίτη.
Η EasyJet ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 11 πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ την Κυριακή.
Η British Airways είπε ότι όλες οι πτήσεις της λειτουργούν κανονικά, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Το Τμήμα Μεταφορών της Βρετανίας προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να επηρεαστούν και άλλα αεροδρόμια στην νοτιοανατολική Αγγλία.
Πηγή; www.tanea.gr

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας


Το βρήκαμε και αυτό. Μπείτε στο http://www.helleniccommunity.ie και ενημερωθείτε για την Ελληνική Κοινότητα της Ιρλανδίας. Τώρα που το ανακαλύψαμε θα μπαίνουμε κάθε μέρα και θα σας ενημερώνουμε.
Πάμε λοιπόν....
«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στον Ετήσιο Χορό της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας που θα τελεσθή στις 15 Μαΐου 2010, στο Stillorgan Park Hotel (www.stillorganpark.com), στις 7.30μ.μ. Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας με τη πολύτιμη εθελοντική βοήθεια και άλλων συμπατριωτών, όπως κάθε χρόνο, θα κάνει τα καλύτερα για να διοργανώσει για όλους μας μια αξέχαστη και κεφάτη βραδυά με ζωντανή μουσική από την Ελλάδα.
Το ξενοδοχείο παρέχει δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων. Είμαστε σε συνομιλίες με το ξενοδοχείο για την παροχή δωματίων σε ειδικές τιμές για τους συμμετάσχοντες στο χορό. Παρακαλούμε να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα μας για σχετικές ανακοινώσεις.
Σας παρακαλούμε προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εγκαίρως.
Τιμές εισιτηρίων:
Μη μέλη: 65 ευρώ
Μέλη: 50 ευρώ
Φοιτητές και άνεργοι: 35 ευρώ
Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν θα πληρώσουν εισιτήριο
Αγορές εισιτηρίων
Θωμαΐς Κακούλη, 087 6225729 και president@helleniccommunity.ie
Μιχάλης Γιούλτον, 086 8159487 και vice-president@helleniccommunity.ie
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας
Οι λοιποί συνεργάτες (Δρ. Δημήτρης Καλαματιανός, Θεόδωρος Νικολακόπουλος, Κλαίρη Τυροπόλη)».

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συνάντησε τους Κέλτες!


«Αν διαβάσετε σε βάθος τον βίο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζεται κάποιος δρυΐδης, δηλαδή κάποιος κέλτης σοφός σε σημαντικές στιγμές. Εμφανίζεται και τη στιγμή του θανάτου του. Γι’ αυτό, νομίζω, μας είναι άγνωστος ο τόπος ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Τα λόγια του σέρβου συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Βλάντισλαβ Μπάγιατς, νικητή του βραβείου Balkanika 2008, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του “Ο Μέγας Αλέξανδρος στη γη των Κελτών” στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι το έναυσμα για να ανακαλύψει κανείς τα ίχνη των Κελτών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μακεδονία. Σύμφωνα με την έρευνα του συγγραφέα, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν κινήθηκε προς Βορρά, διότι “ενώ ήταν λαμπρός ηγέτης, φοβόταν τους Κέλτες που είχαν ίδια σχέδια με αυτόν: να κινηθούν προς την Περσία. Ως σώφρων πολιτικός, πήγε στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το Βελιγράδι και συμμάχησε με τους Κέλτες, προτείνοντάς τους να πάψουν να είναι νομάδες και να εγκατασταθούν εκεί νόμιμα”.
Φαίνεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος σεβόταν τους Κέλτες. Γιατί ο Αρριανός αλλά και ο Στράβωνας περιγράφουν αναλυτικά τη σκηνή με τον Μέγα Αλέξανδρο να δέχεται κέλτικη πρεσβεία στις όχθες του Δούναβη. Στην ερώτησή του τι φοβούνται περισσότερο οι Κέλτες, ακούει την απάντηση: “Μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι”. Και όπως σημειώνει στο βιβλίο του “Το τελευταίο Θαύμα” ο συγγραφέας Θεόφιλος Ελευθεριάδης, “εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι τα παραπάνω λόγια ήταν μέρος ενός όρκου των Κελτών: ‘Θα μείνουμε πιστοί, εκτός εάν ο ουρανός πέσει και μας πλακώσει ή η Γη ανοίξει και μας καταπιεί ή η θάλασσα σηκωθεί και μας σκεπάσει’”.
Ιστορικοί κάνουν την υπόθεση ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε έρθει σε συμφωνία με την κελτική πρεσβεία, ώστε οι Κέλτες να χτυπάνε τους επικίνδυνους για τη Μακεδονία Ιλλυριούς όσο αυτός θα ήταν απασχολημένος στην Ανατολή και ότι οι αρχαίοι συγγραφείς παρερμήνευσαν το νόημα των παραπάνω λόγων, μιας και δεν γνώριζαν τον γαλατικό τρόπο σκέψης και έκφρασης.

Κέλτες και Πυθέας
Την πρώτη φορά που αρχαίοι Έλληνες μίλησαν για τους “Κελτούς” ήταν τον 6ο αι.π.Χ. Από αυτή τη συνάντηση αναδεικνύεται η προσωπικότητα του Πυθέα, του πρώτου θαλασσοπόρου της ιστορίας, όπως αναφέρει στο βιβλίο του “Το συναρπαστικό ταξίδι του Πυθέα του Έλληνα”, με υπότιτλο “Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη Βρετανία”, ο άγγλος ιστορικός Μπάρι Κάνλιφ.
Ο συγγραφέας χαρτογραφεί το μυθικό ταξίδι του Πυθέα. Ξεκίνησε τον 4ο αιώνα από τη Μασσαλία για τον ευρωπαϊκό Βορρά. Τράβηξε προς τον Βορρά, για να βρει τόπους βαρβαρικούς, όπου οι άνθρωποι “δεν μιλούσαν ελληνικά αλλά συνεννοούνταν με θορύβους που έμοιαζαν με κραυγές ζώων”. Όπως αποδεικνύει η πιο πρόσφατη μελέτη ιστορικών και γεωγράφων, όπως ο Στράβωνας και ο Πολύβιος, υπήρξε πραγματικά ο πρώτος άνθρωπος τουτότε γνωστού κόσμου που έφθασε στη Βρετανία, στις χώρες των Κελτών και των Γαλατών, τρεις αιώνες πριν από τις λεγεώνες του ρωμαίου αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα. Τη σχέση πιστοποιεί μια χάλκινη πλάκα στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, η οποία έχει χαραγμένες τις λέξεις: “Εδώ γύρω στο 600 π.Χ. έλληνες ναυτικοί αποβιβάστηκαν προερχόμενοι από τη Φώκαια, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας. Ίδρυσαν τη Μασσαλία από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στη Δύση ο πολιτισμός”.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Χρόνια πολλά και καλά… μυαλά


Σαν σήμερα (10/5/1960) γεννήθηκε στο Glasnevin του Δουβλίνου ο Paul David Hewson ή όπως τον έχουμε μάθει όλοι, Bono. Ο Ιρλανδός τραγουδιστής που μαζί με τους U2 έχει γράψει την δική του ιστορία και συνεχίζει να γράφει, εντός και εκτός μουσικής. Σε αρκετούς από εμάς που αγαπάμε την χώρα του, μας έμαθε την λέξη επανάσταση στην παιδική μας ηλικία. Μετά από χρόνια διαπιστώσαμε πως αυτή η λέξη ίσως να ξεχάστηκε ή να έγινε και μέσο… μάρκετινγκ. Εμείς τον Bono της φωτογραφίας ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τον τωρινό μάλλον δεν τον ακολουθούμε και πολύ. Χρόνια σου πολλά και καλά… μυαλά.
Υ.Γ Η Ιρλανδία βρίσκεται δίπλα στην Αγγλία, όχι στην Νέα Υόρκη.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Βono... καλύτερα να τραγουδάς


Eίναι γνωστή η τρέλα των καλλιτεχνών να ανοίγουν εστιατόρια, ξενοδοχεία και γενικά να επενδύουν σε επιχειρήσεις. Κάποιοι τα καταφέρνουν. Άλλοι πάλι, όχι και φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των καταλόγων με τους πιο αποτυχημένους επιχειρηματίες.
Ο frontman του πιο εμπορικού συγκροτήματος στον κόσμο ο Bono των U2, είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της εταιρείας Elevation Partners και πρόσφατα επένδυσε και έχασε 140 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Palm που κατασκευάζει smartphones.
Η εταιρεία Palm ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά της πάνε από το κακό στο χειρότερο, όμως σύντομα οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα ανακάμψει η κατάσταση. Τα καινούρια μοντέλα smartphone δεν βρήκαν ανταπόκριση και έτσι έμειναν στο ράφι.
Το θέμα είναι αν ο δημοφιλής Ιρλανδός θα αποσύρει τα χρήματά του από την Palm επενδύοντάς τα κάπου αλλού ή θα ανάβει κερί κάθε μέρα ελπίζοντας στην ανάκαμψη. Μην σας κάνει έκπληξη, επίσης, αν τον δείτε να διαφημίζει ο ίδιος τα smartphone για να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές.
Σε κάθε περίπτωση, και για εμάς και για τις καταθέσεις, του, καλύτερα να ερμηνεύει, παρά να επενδύει.
Πηγή: www.mixgrill.gr

Ντροπή σας!!!


Είμαστε φιλο-Ιρλανδοί αλλά όταν κάτι μας ενοχλεί το λέμε και το γράφουμε. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα blog κατά της Ελλάδας. (http://anti-hellenic.blogspot.com).
Στο blog λοιπόν αυτό, το οποίο ορισμένοι που λένε πως είναι Ιρλανδοί αλλά γράφουν και στα ελληνικά θεωρούνε το 'διαμάντι' τους, κοροϊδεύουν ότι έχει σχέση με την Ελλάδα και, εν ολίγοις, μας χαρακτηρίζουν αγροίκους, απροσάρμοστους και ανάξιους να ονομαζόμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγαπάμε την Ιρλανδία, αλλά αυτούς που δημιούργησαν αυτό το blog, καλύτερα να μην τους χαρακτηρίσουμε.
Ξεφτιλίζετε την χώρα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!
Ιρλανδοί είστε εσείς; Ντροπή!
Θέλουμε να πιστεύουμε πως είστε απλά δύο άτομα που ασχολείστε με αυτό το blog και σίγουρα δεν γνωρίζετε τίποτα για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Κέλτικη επιδρομή στο Κλίβελαντ!


Με μια εκπληκτική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, οι Σέλτικς άλωσαν το Κλίβελαντ επικρατώντας με 104-86 των Καβαλίερς και ισοφάρισαν σε 1-1 την ημιτελική σειρά των πλέι οφ.
Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραζόν Ρόντο, που μοίρασε 19 ασίστ, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς «έσπασε» την έδρα των Καβαλίερς και χάλασε το πάρτι των οπαδών της ομάδας, που αποθέωσαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς πριν από την έναρξη του αγώνα για την ανάδειξή του σε MVP της χρονιάς.
«Όλα τα λεφτά» ήταν η γ’ περίοδος εκεί που ουσιαστικά τέλειωσε το ματς. Με επιμέρους σκορ 31-12 (!) οι Κέλτες δεν υπέπεσαν στο ίδιο λάθος που έκαναν στο πρώτο ματς, όταν στο ίδιο διάστημα ξέφυγαν με 11 πόντους και τελικά ηττήθηκαν.
Εκτός του Ρόντο, εξαιρετικός ήταν ο Ρέι Αλεν με 22 πόντους, ενώ 18 πόντους με 10 ριμπάουντ είχε ο Γκαρνέτ Οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 91-66 9:08 πριν το φινάλε, όμως οι Καβς με σερί 15-0 μείωσαν σε 93-83. Μέχρι εκεί όμως, καθώς οι Σέλτικς έτρεξαν ένα σερί 11-3 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Από το Κλίβελαντ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέιμς με 24, ενώ ο Τζέιμισον είχε 16 πόντους, αντίστοιχα.

Ψυχογράφημα της Ελληνικής κρίσης από την Ιρλανδία


Του Μάικλ Γιούλτον, από το «Irish Left Review» (4/4/2010).
Εάν εξετάσουμε ορισμένα απ’ αυτά που λένε πρόσφατες γερμανικές ή αγγλοσαξονικές πραγματείες και σχετίζονται με τα σημερινά ελληνικά λάθη δεν μπορεί παρά να διακρίνουμε έναν εξαιρετικά συγκεκριμένο εργαλειακό ορθολογισμό
Το «Contra errores Graecorum, ad Urbanum IV Pontificem» Maximum (Ενάντια στα Λάθη των Ελλήνων, προς τον πάπα Ουρβανό Δ΄) είναι μια σύντομη πραγματεία που γράφτηκε το 1263 από το ρωμαιοκαθολικό θεολόγο άγιο Θωμά Ακινάτη, ως συμβολή στις προσπάθειες του πάπα Ουρβανού να επανενωθεί η Δυτική με την Ανατολική Εκκλησία. Αυτό το έργο προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεις, και η ευρωπαϊκή βιβλιογραφία βρίθει επιχειρημάτων με τα οποία επαινείται το έργο – μέχρι το 15ο αιώνα. Ωστόσο, οι σπουδαίοι πρόγονοί μας εκείνης της περιόδου πιθανώς δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή η πραγματεία θα αναβίωνε και θα χρησιμοποιούνταν πάλι, πολλές φορές, από πολλούς και διάφορους πολιτισμένους Ευρωπαίους διανοούμενους τον 21ο αιώνα. [...]
Οι Δυτικοευρωπαίοι εκείνης της περιόδου όριζαν ως λάθος την ελληνική επιμονή ότι η ζωή των ανθρώπινων όντων πρέπει να διέπεται από την ανθρώπινη αλήθεια. Θεωρούσαν ότι αυτή η επιμονή ερχόταν σε κατάφωρη αντίφαση με την αντίληψή τους ότι η ζωή στις κοινωνίες πρέπει να διέπεται από τον ωφελιμισμό.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι εκείνης της εποχής, με τον Ακινάτη στο πηδάλιο, πίστευαν ότι η έννοια της ανθρωπιάς θα έπρεπε να διέπεται από την εξαντικειμενισμένη πραγματικότητα. Που σήμαινε πως ήταν σφάλμα να πιστεύει κανείς πως η επιστήμη πρέπει να υποτάσσεται στις ανθρώπινες συμπεριφορές και τρόπους δράσης. Ότι ήταν λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ανώτεροι από τους αριθμούς.
Το θεμελιώδες λάθος των Ελλήνων ήταν, σύμφωνα με εκείνους τους Ευρωπαίους, η πίστη πως η κοινωνία ήταν ανώτερη από την οικονομία. Ότι η αλήθεια ήταν ανώτερη από τον ωφελιμισμό. Ότι η ζωή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της παραγωγικότητας. Και, ως αποτέλεσμα, ήρθε η φρικτή μετάφραση της ελληνικής λέξης «κοινωνία» (αυτό που είναι σε όλους κοινό) με τις λέξεις «societas» – «society» (που στα ελληνικά μεταφράζονται κατά λέξη ως «εταιρία» ή «συνεταιρισμός»).
Πιστεύω ότι οι φοβερές εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δυτικές κοινωνίες και οι επαναλαμβανόμενες καταστροφές του δυτικού εταιρικού κόσμου έχουν τα θεμέλιά τους σ’ εκείνον τον τύπο της ιεραρχίας -τύπου Ακινάτη-, που καθιερώθηκε στη Δύση. Πιθανώς, στις φιλοσοφικές συζητήσεις, παραθέτουν τον Αριστοτέλη, αλλά ξεχνούν ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είχε πει ήταν πως «καθήκον των ελεύθερων ανθρώπων δεν είναι να αναζητούν το χρήσιμο και το αναγκαίο». [...] Κάθε εκδοχή του ολοκληρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων του γερμανικού και ιαπωνικού ολοκληρωτισμού κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, οικοδομείται αρχικά με την αποδόμηση του αριστοτελικού «cogito» και, τελικά, καταρρέει από την ίδια ασθένεια. Η θυσία των βασικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών μπορεί, ενδεχομένως, να καταλήξει προσωρινά σε ένα ιντερλούδιο ωφελιμιστικού καταναλωτισμού (και τέρψης;), αλλά μου φαίνεται πως, τελικά, αυτό είναι καταδικασμένο σε εσωτερική αποσύνθεση. Η τραγική πραγματικότητα είναι πως, ανεξάρτητα από τη διάρκεια του ιντερλούδιου, αυτό καταστρέφει, στην ουσία, την ανθρώπινη αναζήτηση της αλήθειας. [...]
Κάθε πλευρά της αλήθειας είναι μοναδική και ανακλάται από λειτουργίες, των οποίων είμαστε και θεωρούμε πως είμαστε γνώστες και τις βιώνουμε ως ανθρώπινες υπάρξεις. Και οι ανθρώπινες υπάρξεις είναι εγγενώς ελεύθερες να υιοθετούν, ή να μην υιοθετούν, αυτή την αλήθεια. [...]
Εάν εξετάσουμε ορισμένα απ’ αυτά που λένε πρόσφατες γερμανικές ή αγγλοσαξονικές πραγματείες και σχετίζονται με τα σημερινά ελληνικά λάθη δεν μπορεί παρά να διακρίνουμε έναν εξαιρετικά συγκεκριμένο εργαλειακό ορθολογισμό. Η αποκήρυξη της αποκαλούμενης ελληνικής αεργίας κρύβει την οδύνη και τα βάσανα της καπιταλιστικής αντίληψης για το μόχθο και την ανάγκη για μια ουσιαστική παραγωγική δέσμευση. Η επίθεση στην αποκαλούμενη ελληνική αγυρτεία και εξαπάτηση εμπεριέχει, πιστεύω, μια εξ ορισμού αντιπαλότητα και ζηλοφθονία έναντι ανθρώπων, που πιθανώς απόλαυσαν μια καταναλωτική ευχαρίστηση χωρίς να έχουν θυσιάσει θεμελιώδεις ελευθερίες. Και πίσω από αυτή την απίστευτη κριτική στον ελληνικό ηδονιστικό ερωτισμό βρίσκεται η ανεκπλήρωτη αναζήτηση μιας πραγματικής ζωής, γεμάτης ικανοποίηση.
Η ελληνική εκδοχή της αλήθειας, της βιωματικής αλήθειας που εξαπλώθηκε στον κόσμο με τον Αλέξανδρο και το Βυζάντιο, της αλήθειας που έδωσε ένα συγκεκριμένο βάθος στο δυτικό τρόπο σκέψης, η ικανότητα να μάχεσαι για το χρήσιμο, χωρίς να είσαι έτοιμος να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο, η πραγματικότητα που ζουν οι άνθρωποι, αυτή η εκδοχή της αλήθειας ορίστηκε ως λάθος πριν από πέντε αιώνες – και το ίδιο συνεχίζεται σήμερα. Και όσες περισσότερες επιθέσεις δέχεται, όσο πουλιέται στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης, όσο περισσότερο προωθούν τις επιθέσεις ανά την υφήλιο οι δυτικές ηλεκτρονικές μηχανές… τόσο λιγότερο τους δίνει σημασία ο ελληνικός λαός. Εκτός, βεβαίως, από ελάχιστους κοσμοπολίτες πολιτικούς και διανοούμενους, η δουλειά και τα συμφέροντα των οποίων συνδέονται εγγενώς με τις ευρωπαϊκές ελίτ. [...]
Η απανθρωπιά πάντα έβλεπε τον ανθρωπισμό ως το μεγάλο της αντίπαλο. Ο ανθρωπισμός πάντα κατηγορούνταν ότι είναι ένα λάθος… μερικούς από εμάς εδώ, στην Ιρλανδία, μας είπανε… χεβιματαλάδες, όταν υποστηρίξαμε, την εποχή του Άχερν, ότι η οικονομία μας ακολουθούσε καταστροφική πορεία. Το προτεσταντικό (και ναζιστικό) μότο, ότι η «εργασία είναι το κλειδί του παραδείσου», δεν ισχύει πια. Αμαρτία δεν είναι η ανυπακοή σε κανόνες και κανονισμούς, αλλά όταν χάνουμε από τα μάτια μας την αλήθεια. Ελευθερία δεν σημαίνει να γινόμαστε σκλάβοι του καταναλωτισμού και να χρησιμοποιούμε αυτό ή το άλλο αποσμητικό, αλλά το πόσο λιγότερο υποχωρητικοί είμαστε σ’ αυτές τις ανάγκες. [...]
Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος… Αυτά είναι τα δικά μας ελληνικά λάθη.

Κλειστά τα αεροδρόμια στην Ιρλανδία και τη Β. Ιρλανδία


Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία από τις 07.00 τοπική ώρα (09.00 Ελλάδος) έως τις 13.00 (15.00 Ελλάδος) λόγω της μεταφοράς ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Κλειστός παραμένει και ο εναέριος χώρος πάνω από τμήμα της δυτικής Σκωτίας. Οι πτήσεις από και προς τους υπόλοιπους προορισμούς της Βρετανίας εκτελούνται κανονικά.
Σε ανακοίνωση της ιρλανδικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ΙΑΑ επισημαίνεται ότι οι πτήσεις θα επαναληφθούν από τις 13.00 τοπική ώρα, ωστόσο τονίζεται ότι οι βόρειοι άνεμοι που θα συνεχίσουν να πνέουν τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να φέρουν περισσότερα σύννεφα τέφρας προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των επιβατών.
«Η κατάσταση θα επανεξεταστεί στη διάρκεια της εβδομάδας», τονίζεται στην ανακοίνωση.