Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ζητείται γαμπρός


Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, χωρίς την πολυπόθητη πρόταση γάμου, η Άννα Μπρέιντι (Έιμι Άνταμς), διακοσμήτρια διαμερισμάτων προς ενοικίαση, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Επενδύοντας στην αρχαία ιρλανδική παράδοση που θέλει τις γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου στους άνδρες κάθε 29η Φεβρουαρίου (Leap Day), η Άννα αποφασίζει να ακολουθήσει τον καρδιολόγο φίλο της Τζέρεμι (Άνταμ Σκοτ), από την Βοστόνη, στο Δουβλίνο και να 'ναι εκείνη που θα ζητήσει το χέρι του. Απλό κι εύκολο! Για κακή της τύχη, η Άννα ταλαιπωρημένη από αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες και κακές καιρικές συνθήκες, αναγκάζεται να μείνει στην άλλη πλευρά της Ιρλανδίας. Εκεί θα ζητήσει τη βοήθεια ενός ανέμελου, αλλά δύστροπου σεφ, του Ντέκλαν (Μάθιου Γκουντ), για να μπορέσει να διασχίσει τη χώρα. Καθώς οι 2 τους "τσακώνονται" στο Σμαραγδένιο Νησί, θα ανακαλύψουν κάτι που έπρεπε να ήξεραν ήδη: ο δρόμος για την αγάπη μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν περίμενες.
Σκηνοθεσία: ΑΝΑΝΤ ΤΑΚΕΡ
Σενάριο: ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΚΑΠΛΑΝ, ΧΑΡΙ ΕΛΦΟΝΤ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΝ ΛΙΘΓΚΟΟΥ , ΕΙΜΙ ΑΝΤΑΜΣ , ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ , ΑΝΤΑΜ ΣΚΟΤ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Είδος ταινίας: ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ιρλανδοί, οι πιο αθλητικοί


Τεράστιες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών στο επίπεδο συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες και οι Ιρλανδοί είναι από τους πλέον δραστήριους.
Ο αθλητισμός χαρίζει ευεξία, προστατεύει την υγεία και φυσικά κατά το γνωστό ρητό, ανέκαθεν αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό του ολοκληρωμένου ανθρώπου: νους υγιής εν σώματι υγιεί… Όπως όμως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του "ευρωβαρόμετρου" οι αθλητικές επιδόσεις των Ευρωπαίων δεν είναι ότι καλύτερο και, επιπλέον, οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών παραμένουν τεράστιες.
Μόνο 40% των Ευρωπαίων αθλούνται τουλάχιστον μια φορά σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο και ένα 25% δεν αθλείται καθόλου.
"Στην Ιρλανδία, που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες έχουμε μεγάλη παράδοση σε τέτοια θέματα και πολύ ισχυρή κοινωνική βάση" σημειώνει ο Sean Kelly: "ο αθλητισμός πηγάζει και οργανώνεται από τις τοπικές κοινωνίες χωρίς να περιμένει το παραμικρό από το κράτος".
Τη μετονομασία της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, σε Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, προτείνει ο κ. Kelly.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Niamh Kavanagh στη Eurovision



To 1993 είχε αναδειχθεί νικήτρια της Eurovision με το τραγούδι «In Your Eyes». 17 χρόνια μετά η Niahm Kavanagh επιστρέφει στον διαγωνισμό με μία ακόμα μπαλάντα, το «It’ s For You» και θα προσπαθήσει να βρεθεί αρχικά στον τελικό. Φωνάρα έχει, το τραγούδι θυμίζει (επιτέλους) Ιρλανδία, κοκόρια δεν υπάρχουν πλέον και ας ευχηθούμε καλή επιτυχία. Είπαμε, έτσι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η Eurovision δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά να μην ξεχνάμε το ποια χώρα έχει τις περισσότερες νίκες. Πάμε γερά λοιπόν...
2ος Ημιτελικός
Τίτλος: It’s For You (Είναι για σένα)
Γλώσσα ερμηνείας: Αγγλικά
Ερμηνεία: Niamh Kavanagh
Μουσική, Στίχοι: Niall Mooney, Marten Eriksson, Jonas Gladnikoff & Lina Eriksson
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Γεννημένη στις 13 Φεβρουαρίου 1968 στο Δουβλίνο, η Niamh Kavanagh έκανε το πρώτο μεγάλο της βήμα ως τραγουδίστρια συμμετέχοντας στο soundtrack της ταινίας του Alan Parker, The Commitments το 1991 τραγουδώντας σε δύο τραγούδια της ταινίας. Ωστόσο σημείο κλειδί για την διεθνή αναγνωρισιμότητά της, ήταν η νίκη της το 1993 για την Ιρλανδία (η 2η συνεχόμενη) στον διαγωνισμό της Eurovision στο Milstreet με το τραγούδι “In Your Eyes”.
Το τραγούδι είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα εκείνη τη χρονιά και είχε αρκετή επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια η Niamh ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ Flying Blind το 1995 στο Nashville του Tennessee. Τα επόμενα εννέα χρόνια, ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλούς δίσκους άλλων συνθετών και καλλιτεχνών καθώς και αρκετά νέα άλμπουμ της όπως τα Together Alone (συνεργασία με τον Gerry Carney), Wonder drug και The Meeting Place. Μετά το 2004 αφοσιώθηκε στην οικογένεια της, ωστόσο επανήλθε το 2006 οπότε και εμφανίστηκε στο Late Late Show (από όπου φέτος κέρδισε τον τελικό) για να ερμηνεύσει το In Your Eyes με την νικήτρια της Eurovision 1992, Linda Martin. Το 2008 ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Ιρλανδίας στη Eurovision.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πιο πλούσιοι δεν γίνεται...


Oι U2 είναι το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες απολαβές στον πλανήτη σύμφωνα με τους Sunday Times.
Στο νούμερο Ένα της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη μουσική βιομηχανία της Ιρλανδίας, ο manager των U2, Paul McGuinness.
Σε ειδικό ένθετο δημοσίευσε η Sunday Times, την 'Rich List 2010' για τη Μεγάλη Βρετανία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται όπως φαντάζεστε ο Roman Abramovich, ο Δούκας του Westminster, η Kirsty Bertarelli και αρκετοί άλλοι. Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται και μερικά ονόματα ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας, σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.
Ο Paul McGuinness, manager των U2 τα καταφέρνει μια χαρά όπως φαίνεται, αφού το όνομα του είναι το πρώτο στην λίστα των πιο πλουσίων που ασχολούνται με τα μουσικά πράγματα στην Ιρλανδία.
Τα συνολικά κέρδη του McGuinness για το έτος που πέρασε ανέρχονται στο ποσό των 429 εκατομμυρίων Βρετανικών λιρών.
Δεύτερος στη λίστα από αυτούς που εμπλέκονται με τα μουσικά πράγματα είναι ο Michael Flatley, παραγωγός της παράστασης "Lord of the Dance", που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι και έχει μεταφερθεί σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο.
Πρωτοεμφανιζόμενοι στη λίστα των 250 εκατομμυριούχων είναι επίσης τα τέσσερα μέλη των Westlife, οι Shane Filan, Mark Feehily, Kian Egan και Nicky Byrne που είδαν τα συνολικά τους κέρδη να αγγίζουν το ποσό των 31 εκατομμυρίων Βρετανικών λιρών.
Πηγή: www.kiss.gr

«Στην Ιρλανδία πολιτικοί επέστρεψαν τις συντάξεις»


Να τι έστειλε ένας αναγνώστης του www.troktiko.blogspot.com, που ζει στην Ιρλανδία, για την απόφαση των πολιτικών της χώρας. Απλά διαβάστε το: «Εδώ στην Ιρλανδία που ζω οι πολιτικοί (εκτός 7 εξ αυτών) επιστρέψανε τις συντάξεις τους για την ισχυροποίηση του κράτους....Εν αντιθέσει με τους Έλληνες πολιτικούς (απ'ολα τα κόμματα) που με τις πρακτικές τους μας... κάνουνε να ντρεπόμαστε να λέμε από που είμαστε...Ο μόνος δρόμος για την σωτήρια και την ανάπτυξη είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ!!!».

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ιρλανδή, όμορφη και… ευαίσθητη


Η Σεσίλια Άχερν γεννήθηκε το 1981 στο Δουβλίνο. Είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Μπέρτι Άχερν. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Κολέγιο Γκρίφιθ του Δουβλίνου και αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά. Το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Υ.Γ. Σ’ αγαπώ (2004), ήταν πρώτο στη λίστα των μπεστ σέλερ στην Ιρλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία και συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα καλύτερα βιβλία πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων για την ίδια χρονιά. Κυκλοφόρησε σε 22 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και το 2007 γυρίστηκε ταινία στο Χόλιγουντ, με πρωταγωνιστές τη Χίλαρι Σουάνκ και τον Τζέραρντ Μπάτλερ. Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και το επόμενο μυθιστόρημά της, Στην Άκρη του Ουράνιου Τόξου.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Φόρο για τα «αέρια» της αγελάδας


Φρένο έχουν βάλει μέχρι στιγμής οι αγελαδοτρόφοι της Ιρλανδίας και της Δανίας στις… άοκνες προσπάθειες των κυβερνήσεών τους να σώσουν το περιβάλλον, προτείνοντας τη φορολόγηση των αγελάδων και συγκεκριμένα των αερίων που αφήνουν, τα οποία και προκαλούν… ανεπανόρθωτη ζημιά στην ατμόσφαιρα.
Στην Ιρλανδία, η πρόταση έκανε λόγο για 13 ευρώ ανά ζώο και στη Δανία για 80 ευρώ ανά ζώο, αφού η Επιτροπή Φορολόγησης της χώρας εκτιμάει ότι μία αγελάδα αφήνει στην ατμόσφαιρα τέσσερις τόνους μεθανίου τον χρόνο από αέρια και ρεψίματα, σε σύγκριση με τους 2,7 τόνους του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει ένα μέσο αυτοκίνητο.
Πηγή: www. tsouknida.com

Αφιέρωμα στην Kilkenny


Η Kilkenny ανήκει στην κατηγορία των μπυρών Ale και παρασκευάζεται στην Ιρλανδία από την Guinness Breweries, κάτω από τις αυστηρότερες ποιοτικές προδιαγραφές του οίκου GUINNESS.
H παρασκευή της ξεκίνησε το 1710 στο ζυθοποιείο της μονής St Francis, στην περιοχή Κilkenny που βρίσκεται στην καρδιά της Ιρλανδίας, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την ίδια φιλοσοφία και παράδοση. Στην Ελληνική αγορά λανσαρίστηκε τον Δεκέμβρη του 1999 και διατίθεται στην συσκευασία του βαρελιού.
Ξεχωρίζει για τον πλούσιο άσπρο κρεμώδη αφρό που έρχεται σε αντίθεση με το μοναδικό λαμπερό κόκκινο χρώμα. Πλούσια σε αρώματα, είναι ευκολόπιοτη και ασύλληπτα ελκυστική.
Kilkenny
Τύπος: Irish Ale
Αλκοόλ: 4,30%
Χρώμα: Κόκκινο
Συστατικά: Βύνη κριθαριού, Λυκίσκος, Μαγιά
Προέλευση: Ιρλανδία
Διανομή: Μύθος Ζυθοποιία ΑΕ

Πηγή: www.beer.gr

Καταθλιπτική κρίση στο «πράσινο νησί»


Η Ιρλανδία έχει μια οικονομία σε ύφεση με επιχειρήσεις που κλείνουν και εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους, ενώ στο δημόσιο τομέα περικόπτονται μισθοί και γίνονται απολύσεις. Είναι προπομπός για την Ελλάδα;
Στα χρόνια του οικονομικού θαύματος στην Ιρλανδία το Μαϊκάλεν ένας μικρός οικισμός κοντά στο λιμάνι του Γκόλγουεϊ γνώρισε πρωτοφανή άνθιση. Νέες οικοδομές, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, συγκροτήματα για δραστηριότητες αναψυχής φύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Ήταν μαγνήτης για πολλές; κυρίως νέες οικογένειες; που εγκαταστάθηκαν εκεί. Και ο Κλέρι Γουέλς παιδαγωγός σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Με την κατάρρευση της οικονομίας, όμως, θέσεις εργασίας σαν της Κλέρι Γουέλς είναι οι πρώτες που κινδυνεύουν. Πάνω από 1.000 συνάδελφοί του πήραν την ειδοποίηση απόλυσης. "Δεν ξέρουμε αν μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε τη θέση ή όχι. Και στα σχολεία υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, τί θα γίνει με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και πώς θα τα βγάλουν πέρα οι δάσκαλοι. Αυτά τα παιδιά πλήττονται περισσότερο από όλους".

Η φούσκα των ακινήτων
Η χρηματοπιστωτική κρίση έπληξε ιδιαίτερα την Ιρλανδία Απώλεια της θέσης εργασίας μείωση των δημόσιων δαπανών είναι στην ημερήσια διάταξη στην Ιρλανδία. Στις τιμές των ακινήτων ήρθε καθίζηση. Η οικοδομική φούσκα ήταν άλλωστε η βασική αιτία της οικονομικής κρίσης της Ιρλανδίας.
Η Μαριάνε Κένεντι δεν κινδυνεύει να χάσει η ίδια τη δουλειά της, αλλά έχει πολλούς φίλους και συγγενείς σε αυτή τη θέση. "Η ύφεση έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα και στην κοινωνική μου ζωή. Οι άνθρωποι με τους οποίους έβγαινα είναι τώρα άνεργοι. Ο μισθός μου μειώθηκε και δεν έχω τα ίδια περιθώρια. Την περίοδο της ανάπτυξης αγόρασα ένα ακίνητο παίρνοντας ένα δάνειο 35ετίας. Είμαι 33 χρονών και είμαι σε ένα σπίτι που δεν μπορώ πλέον να το πουλήσω". Από την πλήρη απασχόληση στα χρόνια της ανάπτυξης, η Ιρλανδία έχει σήμερα ανεργία που φτάνει το13% και τους επόμενους μήνες θα πάει παραπάνω. "Οι καιροί είναι πολύ σκληροί για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και για όλους όσοι έχουν δώσει πολλά λεφτά για να αγοράσουν ένα σπίτι", λέει ο Τζακ ο΄Κόνορ, πρόεδρος της ιρλανδικής ομοσπονδίας συνδικάτων.

Λιγότερη τηλεόραση και εφημερίδες
Πολλές οικοδομές μένουν ημιτελείς Η ιδιοκατοίκηση είναι διαδεδομένη στην Ιρλανδία. Την εποχή της οικοδομικής φούσκας οι τιμές εκτινάχτηκαν στα ύψη και όσοι αγόρασαν ένα σπίτι έχουν φορτωθεί με βαριά δάνεια που με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς δεν μπορούν πλέον να το πουλήσουν. Πολλά μαγαζιά επίσης κλείνουν, το ένα μετά το άλλο κρεμούν πωλητήριο. Ο συνδικαλιστής Τζακ ο Κόνορ είναι απαισιόδοξος, για το άμεσο μέλλον δεν βλέπει δυνατότητες βελτίωσης. "Το ερώτημα που μπορεί να βρει να δημιουργηθούν εναλλακτικά θέσεις εργασίας σε μια τέτοια κατάσταση της οικονομίας είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί", λέει ο ο Κόνορ. Και πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί στη χώρα; "Έχω αγωνία για το μέλλον. δεν ξέρω τί θα φέρουν οι επόμενοι 6, 12 μήνες, λέει η Κλέρι Γουέλς. "Υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια και αρνητική διάθεση στα μέσα ενημέρωσης που είναι πολύ δύσκολο να είσαι αισιόδοξος" "Για να πω την αλήθεια δεν βλέπω πλέον τόσο πολύ τηλεόραση, διαβάζω λιγότερες εφημερίδες, συνεχώς ειδήσεις για επιχειρήσεις που κλείνουν, για ανέργους, για κρίση, είναι όλα καταθλιπτικά που τελικά αποφεύγεις να ασχολείσαι, όσο και αν μπορείς.

Mary Phelan / Γιώργος Παππάς
Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος
Πηγή: www.dw-world.de

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ιρλανδία: Εφαρμόζει το νόμο 3 χτυπημάτων των Γάλλων


Άσχημα νέα για τους απανταχού "πειρατές" που κατεβάζουν παρανόμως υλικό από το Internet. Ιρλανδικό δικαστήριο έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την εφαρμογή μιας διάταξης, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με το νόμο των τριών χτυπημάτων που εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες στη Γαλλία. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση παρόμοιων αποφάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Πρόκειται για την επικύρωση μιας μία συμφωνία ανάμεσα στην IRMA και την Eircom. Η πρώτη είναι η οργάνωση που εκπροσωπεί τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής παραγωγής στην Ιρλανδία, ενώ η Eircom είναι ο μεγαλύτερος ISP της χώρας. Οι δύο φορείς ήρθαν σε συμφωνία πριν από ένα περίπου χρόνο, ωστόσο η εφαρμογή καθυστέρησε γιατί υπήρξαν αιτιάσεις περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι η IP address ενός χρήστη δεν είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και η Eircom θα αρχίσει να αποστέλλει λίστες με πειρατές στην IRMA.
Οι downloaders θα λάβουν αρχικά μια προειδοποιητική επιστολή, στη συνέχεια μια δεύτερη επιστολή συνοδευόμενη από μείωση της ταχύτητάς στους στο Internet, ενώ η τρίτη και τελευταία επιστολή θα συνεπάγεται διακοπή της σύνδεσής τους.
Φαίνεται, τελικά, ότι ο νόμος των τριών χτυπημάτων που κατάφερε να περάσει η κυβέρνηση της Γαλλίας έπειτα από πολλές δυσκολίες αρχίζει να μεταναστεύει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα χρόνου να φτάσει το θέμα στις Βρυξέλλες και να αρχίσει η συζήτηση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ιρλανδός ο ομορφότερος άνδρας του κόσμου


O Iρλανδός Ibrahim Kamal στέφθηκε ως ο ομορφότερος άνδρας του κόσμου στα καλλιστεία «Mr. World» που έγιναν στην Κορέα!
Τώρα πώς ένας μελαμψός με το όνομα Ibrahim, από Ιταλίδα μητέρα και Νιγηριανό πατέρα είναι... Ιρλανδός δεν το εξετάζουμε..
Ο 24χρονος καλογυμνασμένος νεαρός με ύψος 1.89, που στέφθηκε «Mr. Iρλανδία» το 2009, ασχολείται με το μόντελινγκ από τα 19 του. Παράλληλα, έχει δουλέψει ως τηλεπαρουσιαστής.
«Η υπερηφάνεια είναι το δυνατότερο συναίσθημα τώρα. Σκέφτομαι την χώρα μου, την οικογένειά μου, την κοπέλα μου», δήλωσε ο Ibrahim μετά την στέψη του.
Και το έπαθλο των 50.000 δολαρίων, προσθέτουμε εμείς...
Πηγή: www.sfinaki.gr

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επιδοτεί με 5.000 ευρώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ιρλανδία


Επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ θα λαμβάνουν από το κράτος όσοι Ιρλανδοί αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα, ενώ θα απαλλαγούν επίσης από το φόρο ταξινόμησης οχημάτων.
Στόχος της Ιρλανδίας είναι μέχρι το 2011, το 10% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά. "Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της, η Ιρλανδία είναι ιδανική για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών οχημάτων και θα αποτελέσει καθοδηγητή για την υπόλοιπη Ευρώπη", δήλωσε ο Έρικ Μπάσετ, διευθύνων σύμβουλος της Renault στην Ιρλανδία.
"Καθότι ο πληθυσμός της Ιρλανδίας είναι κατά κύριο λόγο επικεντρωμένος γύρω από τις μεγάλες αστικές περιοχές του Δουβλίνου, Κορκ, Λίμερικ, Γκάλγουεϊ και Γουότερφορντ και με το μέσο όχημα να καλύπτει 75 χιλιόμετρα ανά μέρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά ταιριαστά για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Nissan αναμένεται να κυκλοφορήσει το Leaf στις αρχές του επόμενου έτους και η Renault το Kangoo Z.E. φέτος ενώ το Fluence Z.E. της Renault θα κυκλοφορήσει το 2012.
Τα τρία αυτά οχήματα θα παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες της Automotive Energy Supply μια επιχείρηση της Nissan και NEC Tonkin.
Ακόμη και με τις επιδοτήσεις, ωστόσο, οι Ιρλανδοί καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Το Leaf θα διατεθεί στην Ιαπωνία έναντι περίπου 40.000 δολαρίων.
Πηγή: www.enet.gr

Στα €450 εκατ. η συμμετοχή στο σχέδιο για την Ελλάδα


Το ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει η Ιρλανδία σε ενδεχόμενο παροχής οικονομικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν την Κυριακή πως εάν η Ελλάδα λάβει οικονομική βοήθεια, θα λάβει έως 30 δισ. ευρώ σε δάνεια το 2010 με επιτόκιο περίπου 5%.
Ο υπουργός Οικονομικών Brian Lenihan (φωτό) σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η συμφωνία αφορά καταρχήν την εξασφάλιση της σταθερότητα της ευρωζώνης κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Ιρλανδίας.
“Το κόστος της συμμετοχής των χωρών στο σχέδιο θα είναι πλήρως καλυμμένο,” ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας πως η ιρλανδική συμμετοχή απαιτεί τη θέσπιση νόμου.
Πηγή: www.capital.gr

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου, στην Ιρλανδία


Ένα τουριστικό γραφείο στην Ιρλανδία παρουσιάζει το δικό το διαγωνισμό για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου». Ψάχνει το ζευγάρι εκείνο που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε ταξιδιωτικά πακέτα που προορίζονται για νεόνυμφους. Το τυχερό ζευγάρι θα γράφει τις εντυπώσεις του, θα μιλάει σε δημοσιογράφους κλπ. Ο μισθός είναι 20.000 ευρώ για έξι μήνες ενώ ήδη υπάρχουν συμμετοχές.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

4000 και προχωράμε...


Την στιγμή που αποφασίζαμε να δημιουργήσουμε αυτό το blog δεν περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε δεξιά να αναφέρει πως έχουμε 4.000 χτυπήματα!!!
Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε δίπλα μας και συνεχίζετε να ασχολείστε με την αγαπημένη μας Ιρλανδία. Να είστε όλοι καλά.
Up The Irish!!!