Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Bono for Greece


Ο Μπόνο ανέλαβε να ηγηθεί καμπάνιας για τη διαγραφή του δημοσιονομικού χρέους της Ελλάδας μετά από συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ιρλανδός τραγουδιστής είχε αναλάβει αντίστοιχη εκστρατεία υπέρ της Αφρικής το 2000 με τίτλο «Drop the debt» και κλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στις διαπραγματεύσεις με παγκόσμιους ηγέτες.
«Θα θέσω στην υπηρεσία της Ελλάδας όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω την ηλιόλουση αυτή χώρα την ώρα της μεγάλης της κρίσης», δήλωσε ο τραγουδιστής των U2 στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα έσοδα από τη συναυλία των U2 στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου θα διατεθούν υπέρ των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, που πλήττονται περισσότερο από την πρωτοφανή αυτή δημοσιονομική κρίση.
Ήδη, από την πρώτη στιγμή, ο Μπόνο ξεκίνησε να εργάζεται για το καλό της χώρας, αφού συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Πηγή: www.tanea.gr

Στην Αθήνα οι Taste



Οι Taste, η Ιρλανδική μπάντα που δημιούργησε ο Rory Gallagher τον Αύγουστο του 1966 στο Cork, έρχονται στην Αθήνα για να εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010.
Μαζί με τον θρυλικό Ιρλανδό μουσικό στους Taste συμμετείχαν, από τον Αύγουστο του 1966 έως τον Μάιο του 1968, ο Eric Kitteringham στο μπάσο και ο Norman Damery στα τύμπανα, και από τον Μάιο του 1968 έως τον Οκτώβρη του 1970 οι Richard McCraken και John Wilson, μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα.
Η καριέρα των Taste ξεκίνησε στο πλάι του supergroup Blind Faith του Eric Clapton με τους οποίους περιόδευσαν στις ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκαν στο περίφημο φεστιβάλ Isle Of Wight το 1970 δίπλα στους Who και τον Jimi Hendrix.
Το 1969 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Taste και το 1970 το On The Boards.
Στη χώρα μας θα εμφανιστούν στο Rodeo Club και οι εμφανίσεις τους θα πραγματοποιηθούν λίγες μέρες πριν τα 62α γενέθλια του Rory. Ο θρυλικός Ιρλανδός μουσικός, που έφυγε πριν 15 χρόνια από τη ζωή θα συμπλήρωνε τα 62 του χρόνια στις 2 Μάρτη (2 Μάρτη 1948 - 14 Ιουνίου 1995).

Οι εκλεκτοί του Trapattoni για το φιλικό με Βραζιλία


Τους 23 παίκτες που θα έχει στη διάθεση του για το φιλικό με την Βραζιλία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (22/2) ο Giovanni Trapattoni. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας κάλεσε για πρώτη φορά τον James McCarthy (μέσος) της Wigan, τον Greg Cunningham (φωτό, αριστερό μπακ) της Manchester City και τον Marc Wilson (κεντρικός αμυντικός) της Portsmouth. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο Emirates Stadium.
«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά μετά από όσα έγιναν και τον αποκλεισμό μας στο Παρίσι. Στόχος μας πλέον είναι να δημιουργήσουμε μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Euro», δήλωσε ο Trpattoni.
Αναλυτικά οι 23 που κλήθηκαν για τη φιλική αναμέτρηση με τη Βραζιλία:
Goalkeepers:
Shay Given (Manchester City), Keiren Westwood (Coventry City), Joe Murphy (Scunthorpe United).
Defenders:
Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Kelly (Fulham), Kevin Kilbane (Hull City), Kevin Foley (Wolves), Sean St. Ledger (Preston), Paul McShane (Hull City), Marc Wilson (Portsmouth), Greg Cunningham (Manchester City).
Midfielders:
Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Fulham), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Stephen Hunt (Hull City), Liam Lawrence (Stoke City), James McCarthy (Wigan).
Forwards:
Kevin Doyle (Wolves), Robbie Keane (Celtic), Shane Long (Reading), Leon Best (Newcastle Utd).

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κέλτες σε κρίση


Μεγάλα είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σέλτικ μετά την έκθεση των οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε η διοίκηση του συλλόγου. Αιτία για την δραματική μείωση των εσόδων και την ταυτόχρονη αύξηση των χρεών της ομάδας αποτέλεσε η αποτυχία της να συμμετάσχει στους «χρυσοφόρους» ομίλους του φετινού Champions League.
Ο αποκλεισμός από την Άρσεναλ, ο οποίος δεν της επέτρεψε να προχωρήσει στην κορυφαία (και πιο επικερδή) διασυλλογική διοργάνωση, έχει αποδειχτεί καταστροφική για την Σέλτικ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, για το δεύτερο εξάμηνο του 2009, τα κέρδη προ φόρων του συλλόγου έχουν μειωθεί κατά 85% σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2008, την ίδια ώρα που το τραπεζικό χρέος υπερτριπλασιάστηκε.
Η οικονομική καθίζηση του συλλόγου, φαίνεται να έχει επηρεάσει και το αγωνιστικό κομμάτι καθώς η ομάδα των «Καθολικών» αποκλείστηκε και από το EUROPA League, ενώ στο πρωτάθλημα Σκωτίας βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τη μισητή Ρέιντζερς. «Το ποδόσφαιρο συμβαδίζει με την εμπορική επιτυχία», η τοποθέτηση του προέδρου Τζον Ράιντ, που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Πηγή: www.sportfm.gr
Υ.Γ. Βαστάτε γερά παλικάρια...

«Χυλόπιτα» Τραπατόνι σε Νιγηρία


Η αντίπαλός της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, Νιγηρία, βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, μετά την απόλυση του Σαϊμπού Αμοντού.
Η αφρικανική ομάδα προσέγγισε τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος όμως αρνήθηκε, τονίζοντας πως θα σεβαστεί το συμβόλαιό του με την Ιρλανδία.
«Έχω δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο με την ιρλανδική ομοσπονδία. Δεν κρύβω πως κι άλλες χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για μένα αλλά είμαι ικανοποιημένος στο Δουβλίνο, οπότε λέω όχι στη Νιγηρία», τόνισε ο "Τραπ".

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο όμιλος της Ιρλανδίας για το Euro 2012


Κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίσουν βατή την κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2012, αλλά εμείς με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας οφείλουμε απλά να περιμένουμε. Και δε μιλάμε μόνο για το καθαρά αγωνιστικά κομμάτι. Στο δεύτερο όμιλο λοιπόν η Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει τις Ρωσία, Σλοβακία, Σκόπια, Αρμενία και Ανδόρα.
Αυτό βέβαια που μας κάνει να γελάμε είναι η πρόσφατη δήλωση του Μισέλ Πλατινί, που ήθελε να δει τη χώρα του στον ίδιο όμιλο με την Ιρλανδία. Σου άρεσε Μισελάκο και θες ξανά να «σφάξεις» τα παλικάρια ε; Ρε δείτε που πήρε και αέρα.
Ούτε γκολ να μη βάλεις στο Μουντιάλ. Κι εσύ κύριε (σε λέμε και κύριο) Σουηδέ διαιτητή Χάνσον να πας στη Νότιο Αφρική και λόγω τσιμπήματος από αφρικανικό κουνούπι να μείνεις στην κερκίδα. Από εκεί να βλέπεις τα ματς μπας και μάθεις να σφυρίζεις!!!

Κιν: «Πάντα ήθελα να έρθω στην Σέλτικ»


Οπαδός της Σέλτικ δήλωσε ο Ρόμπι Κιν κατά την επίσημη παρουσίασή του από την σκοτσέζικη ομάδα, στην οποία εκατοντάδες οπαδοί των «καθολικών» τον αποθέωσαν.
«Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα πάντα να έρθω στη Σέλτικ. Δεν είναι μυστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν οπαδός της Σέλτικ. Εύχομαι να φέρω μεγάλες επιτυχίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε αρχικά ο Ρόμπι Κιν, αποσβολωμένος από το καλωσόρισμα των φιλάθλων της Σέλτικ, το οποίο δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο.
«Είναι μία εκπληκτική υποδοχή. Δεν φαντάζεσαι ποτέ ως παίκτης ότι θα έχεις τέτοιου είδους υποδοχή. Έπαιξα ως αντίπαλος της Σέλτικ μερικές φορές και είχα πάντα σπουδαία υποδοχή, όμως αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απίστευτο».
Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον έφεραν στην ομάδα της Γλασκώβης: «Ο πρωταρχικός λόγος που ήρθα στη Σέλτικ είναι για να παίξω. Δεν διαφέρω με κανέναν άλλο. Ήθελα πάντα να παίξω για τη Σέλτικ και εύχομαι και οι δύο πλευρές να βγουν ωφελημένες από τη μεταγραφή. Δεν ήθελα να έρθω εδώ σε ηλικία 34 χρόνων, προς το τέλος της καριέρας μου. Νομίζω ότι έρχομαι εδώ στο κορυφαίο σημείο της καριέρας μου».
Ο Ρόι Κιν αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων της Σκωτίας αναπροσάρμοσαν τις αποδόσεις τους όσον αφορά στον πρωταθλητή Σκωτίας παρά το συν 10 της Ρέιντζερς. «Δεν είμαι άνθρωπος του στοιχήματος, οπότε δεν ανακατεύομαι σε αυτό. Στην τελική είμαι εδώ και ελπίζω να κατακτήσω τρόπαια με τη Σέλτικ, και φυσικά το πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι μέρος σε αυτό και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τα καταφέρουμε με αυτή την ομάδα που έχουμε».
Στο τέλος ο Κιν δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο «Old Firm» δηλαδή το σκοτσέζικο «ελ κλάσσικο» ανάμεσα στη Σέλτικ και την Ρέιτζερς: «Πρόκειται για ένα τεράστιο παιχνίδι. Ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκα σε ένα τέτοιο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων λίγα χρόνια πριν. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Είναι ένα παιχνίδι που ανυπομονώ να αγωνιστώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κιν ήρθε στη Σέλτικ ως δανεικός από την Τότεναμ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.
Πηγή: www.sportdog.gr

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας στην Ιρλανδία


Τα καλά νέα στα δημοσιονομικά της Ιρλανδίας υποδεικνύουν ότι η χώρα μάλλον εξέρχεται της οικονομικής ύφεσης.
Επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως το ΑΕΠ ανήλθε κατά 0,3% το τρίτο τετράμηνο του 2009, δίνοντας ελπίδες για λήξη της κρίσης.
Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «The Economist», τα πιο ενθαρρυντικά σημάδια της ανάκαμψης διακρίνονται από τα δημόσια οικονομικά, τα οποία και είχαν «βουλιάξει» από την ύφεση. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μπράιαν Λένιχαμ (φωτό), ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 620 εκατ. ευρώ, μικρότερο δηλαδή από ό,τι είχε προβλεφθεί. Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι πλέον ανεξέλεγκτα, πράγμα που θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Τα ευχάριστα νέα προέκυψαν από τους δασμούς, οι οποίοι αποδείχθηκαν ισχυρότεροι από το αναμενόμενο.
Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχία για τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας. Και αυτό γιατί επισημαίνουν ότι πολλές φορές είναι παραπλανητικά. Ο αριθμός των εργαζομένων μεταναστών έχει συρρικνωθεί κατά ένα πέμπτο, αφού πολλοί από αυτούς έχασαν τις δουλειές τους και εγκατέλειψαν την Ιρλανδία.
Την ίδια ώρα, οι Ιρλανδοί άνεργοι δεν μπορούν να μένουν άλλο χωρίς εργασία και δεν είναι λίγοι από αυτούς που δουλεύουν σε δουλειές που μέχρι πριν από λίγο καιρό έκαναν οι οικονομικοί μετανάστες.
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του «Economist», μπορεί οι μισθοί να έχουν μειωθεί στην Ιρλανδία, αλλά το ίδιο έχει γίνει και με τις τιμές των προϊόντων.
Αυτό βοηθάει τη χώρα να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της, το οποίο θα βελτιώσει και την οικονομία.
Πηγή: www.apogevmatini.gr