Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Που έβαλες το τσιουάουα;


Το προσωπικό του αεροδρομίου του Δουβλίνου στην Ιρλανδία δυσκολευόταν να πιστέψει αυτό που έβλεπε στην οθόνη του μηχανήματος ανίχνευσης των αποσκευών των επιβατών με ακτίνες-Χ, στο τελωνείο.
Ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης της τσάντας είπε ότι δεν είχε τίποτα να «δηλώσει», αλλά η τσάντα του «έλεγε» άλλα.
Μέσα σε αυτήν είχε κρύψει ένα σκυλί ράτσας τσιουάουα, το οποίο ήθελε να «περάσει» στην Ιρλανδία παράνομα, ερχόμενος από τη Βουλγαρία μέσω Μαδρίτης.
Οι Αρχές συνέλαβαν τον ίδιο και περιμάζεψαν το σκυλάκι, το οποίο έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του, αν και κουρασμένο από το πολύωρο ταξίδι.
Πηγή: www.zougla.gr

«Έλαμψε» ο Whelan


Οι Ιρλανδοί «τρελάθηκαν» και συνεχίζουν να σκοράρουν στην Premier League. Στην αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική μεταξύ της Tottenham και της Stoke City, ο Glenn Whelan χάρισε στους φιλοξενούμενους μια σπουδαία νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 86ο λεπτό του παιχνιδιού.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ελεύθεροι μετά από 100 ημέρες ομηρίας


Ελεύθεροι αφέθηκαν την Κυριακή (18/10) δύο εργαζόμενοι της ιρλανδικής μη κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής "Goal" που είχαν απαχθεί στο Νταρφούρ του Σουδάν, ύστερα από 100 μέρες κράτησης.
Πρόκειται για την Ιρλανδή Sharon Commins (φωτό), 32 ετών και την συνάδελφό της από την Ουγκάντα, Hilda Kawuki, 42 ετών. «Αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίς το πρωί», δήλωσε ο υφυπουργός για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις του Σουδάν στο πρακτορείο Reuters.
Η απαγωγή τους είχε γίνει τον Ιούλιο.
Πηγή: www.zougla.gr

Οι U2 ζωντανά στο YouTube


Ολόκληρη τη συναυλία των U2 στην Πασαντίνα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τον καναπέ του σπιτιού τους όσοι μπουν στο YouTube τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Το συγκρότημα από την Ιρλανδία θα δώσει συναυλία στο Rose Bowl και ήδη έχει συμφωνήσει με τους υπεύθυνους του YouTube, να μεταδοθεί ζωντανά. Σύμφωνα με το μάνατζερ των U2 το συγκρότημα ήθελε εδώ και καιρό να κάνει κάτι τέτοιο βλέποντας το σαν δώρο για τους θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 06:00 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί σε 16 χώρες.

Νέες «μάχες» για την Εθνική Γυναικών


Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ 2011 βρίσκεται η Εθνική Γυναικών της Ιρλανδίας και θα επιδιώξει να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της με νίκες, προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα έχει δύσκολο έργο στη Ρωσία, ενώ στις 29 του μηνός θα αντιμετωπίσει επίσης εκτός έδρας το Καζακστάν.
«Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Αν πάντως κατακτήσουμε τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θα είμαστε ικανοποιημένοι. Τα ταξίδια θα είναι δύσκολα για μας και πρέπει να το ξεπεράσουμε και αυτό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νόελ Κινγκ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Sunday, October 25th
Russia v Republic of Ireland
Rossiyanka Stadium, Krasnoarmeysk
Kick-off: 15.30 (local time)
Thursday, October 29th
Kazakhstan v Republic of Ireland
Stadium Jetisy, Taldykorgan
Kick-off: 14.00 (local time)
Το ρόστερ της Εθνικής Γυναικών
Emma Byrne - Arsenal
Niamh Fahey - Arsenal
Mary T McDonnell - Chicago Red Stars
Ciara Grant - Arsenal
Stefanie Curtis - Bristol Rovers
Yvonne Tracy - Arsenal
Jemma Connor - Birmingham
Fiona O' Sullivan - San Francisco Storm
Aine O'Gorman - Stella Maris
Meabh de Burca - Salthill Devon
Shannon McDonnell - Chicago
Sonya Hughes - Tolka Rovers
Michele O'Brien - Jesery Sky Blue
Kate Taylor - St. Catherines
Marie Curtin - Lifford
Lynn Bradley - Raheny United
Stephanie Roche - Raheny United
Julie Anne Russell - Salthill Devon
Προπονητής
Noel King

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Γεύση από Ιρλανδία


Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η παρέα μας μεγαλώνει. Η φίλη μας και αναγνώστρια του blog μας, Βιβή, μας έστειλε φωτογραφίες από την παρουσία της στην Ιρλανδία. Είχε την ευκαιρία τον Ιούνιο να βρεθεί με φίλους της στην αγαπημένη μας χώρα και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δουβλίνο αλλά και το Μπέλφαστ.
Πέρα από το «ευχαριστώ» για τις φωτογραφίες που μας έστειλε, ένα έχουμε να της πούμε: «Είσαι πολύ τυχερή».



Στη Νότια Αφρική μέσω… Παρισιού


Τη Γαλλία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ιρλανδίας στα μπαράζ του Μουντιάλ 2010, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική. Οι παίκτες του Giovanni Trapattoni θα υποδεχτούν στο Croke Park τους Γάλλους στις 14 Νοεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Stade de France του Παρισιού στις 18 Νοεμβρίου.
«Αυτά τα παιχνίδια είναι σαν τελικοί. Τερματίσαμε αήττητοι στα προκριματικά και αυτό μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία. Πρέπει να παρουσιαστούμε παθιασμένοι και αποφασισμένοι. Απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία είχαμε δύο ισοπαλίες και θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Τέτοια παιχνίδια μας ανεβάζουν την ψυχολογία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και κόντρα στη Γαλλία», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής Ιρλανδίας.
Υ.Γ Κύριε Πλατινί ελπίζουμε να προκριθεί η ομάδα που το αξίζει... αγωνιστικά...

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σκόραραν Dunne και Doyle


Για ακόμα μία αγωνιστική στην Premier League της Αγγλίας σκόραραν Ιρλανδοί διεθνείς παίκτες. Ο λόγος αρχικά για τον Richard Dunne (φωτό) ο οποίος άνοιξε το σκορ στη νίκη της Aston Villa επί της Chelsea με 2-1, με κεφαλιά στο 32΄. Δίχτυα «βρήκε» και ο Kevin Doyle, ο οποίος άνοιξε το σκορ (76΄) στην ισοπαλία (1-1) των Wolves μέσα στην έδρα της Everton.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αήττητοι στα μπαράζ


Τα ψέματα τελείωσαν. Η Εθνική Ιρλανδίας δείχνει έτοιμη και ικανή να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010 και πλέον περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας, για να μάθει ποιον από τους Ελλάδα, Ρωσία, Πορτογαλία και Γαλλία θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ. Οι Ιρλανδοί ολοκλήρωσαν αήττητοι τους αγώνες των προκριματικών μετά και την εντός έδρας ισοπαλία με το Μαυροβούνιο (0-0) και αναμένουν τα δύο μεγάλα ραντεβού, στο δρόμο για τη Νότια Αφρική.
« Ήταν μια μαγική βραδιά για εμένα και τον Kevin Kilbane, καθώς συμπληρώσαμε 100 παιχνίδια με την Εθνική. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να το συνδυάζαμε με νίκη, αλλά τελειώσαμε τα προκριματικά αήττητοι και θα πρέπει να το κρατήσουμε αυτό», δήλωσε ο Ιρλανδός τερματοφύλακας, Shay Given.
Αναλυτικά οι συνθέσεις της αναμέτρησης Ιρλανδίας-Μαυροβουνίου:
Republic of Ireland: Shay Given (Manchester City), Paul McShane (Hull City), Richarde Dunne (Manchester City), Sean St. Ledger (Middlesbrough), Kevin Kilbane (Hull City), Damien Duff (Fulham), Martin Rowlands (QPR), Liam Miller (Hibernian), Stephen Hunt (Hull City), Robbie Keane (Spurs), Noel Hunt (Reading).
Substitutes: John O'Shea (Manchester United) for Rowlands 39, Leon Best (Coventry City) for Noel Hunt 67; Andy Keogh (Wolves) for Stephen Hunt 88.
Montenegro: Poleksic, Zverotic, Basa, Batak, Jovanovic, Vukcevic, Boskovic, Pekovic, Novakovic, Drincic, Delibasic.
Substitutes: Djudovic for Batak 31, Damjanovic for Delibasic 67, Kascelan for Boskovic 81.
Referee: Mr. Vladimir Hrinak (Slovakia).

Στους δρόμους οι αγρότες της Ιρλανδίας


Χιλιάδες εξοργισμένοι αγρότες με τα τρακτέρ τους διαδήλωσαν προχθές σε 29 πόλεις της Ιρλανδίας κατά των δραστικών περικοπών στον αγροτικό τομέα που προωθεί η κυβέρνηση. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτή η πολιτική που σχετίζεται με τις κατευθύνσεις της ΕΕ έρχεται λίγο μετά το εκβιαστικό δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, που προώθησε η αστική τάξη, προκειμένου να ανατρέψει το περσινό «Οχι» του ιρλανδικού λαού και παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Αγροτών είχε ταχθεί υπέρ του «Ναι». «Θέλουμε να εκφράσουμε με δυναμικό τρόπο το βάθος της οργής μας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που σχεδιάζει σειρά περικοπών στον αγροτικό τομέα δίχως να λαμβάνει υπόψιν της τις τρομακτικές συνέπειες που θα έχουν οι περικοπές αυτές στο εισόδημα των αγροτών, το εισόδημα των οικογενειών, αλλά και την οικονομία της υπαίθρου», δήλωσε προς την εφημερίδα Irish Times εκπρόσωπος των αγροτών. Όπως σημειώνουν έχουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των κατοίκων όλων των πόλεων που καταδεικνύει την οργή και την απόγνωσή τους που έχουν να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο χειμώνα δίχως ικανοποιητικό εισόδημα, για να επιβιώσουν οι οικογένειες, αλλά και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις γεωργικές τους εργασίες. Η κυβερνητική πολιτική πλήττει περισσότερους από 300.000 αγρότες και εργαζόμενους στους σχετιζόμενους τομείς.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μονόδρομος ο υπέρογκος δανεισμός για την αντιμετώπιση του ελλείμματος


Σε δανεισμό ποσών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της θα προχωρήσει η Ιρλανδία μέσα στο 2010, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με το τεράστιο έλλειμμά της- ακόμα και αν εγκριθεί από τη βουλή της χώρας το πρόγραμμα εξοικονόμησης 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δεκέμβρη.
Όπως αναφέρθηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESRI), το ισχυρότερο ανεξάρτητο think tank της χώρας, η εξοικονόμηση αυτή θα σταθεροποιήσει μάλλον παρά θα μειώσει το έλλειμμα.
Κατά τις εκτιμήσεις του, το έλλειμμα θα φτάσει στο 12,9% του ΑΕΠ μέσα στο 2009, ενώ θα πέσει στο 12,8 το 2010- εκτιμήσεις που είναι πολύ πιο απαισιόδοξες από ότι οι αντίστοιχες της Ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και προέβλεπαν έλλειμμα της τάξης του 10,7%, τόσο το 2009 όσο και το 2010.
Το εν λόγω ποσοστό (όπως και το αντίστοιχο ελληνικό, το οποίο υπολογίζεται πως αγγίζει το 12%) είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το 3% που προβλέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες που εισέρχονται στην Ευρωζώνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιρλανδίας το 2009 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 7,2%, καθώς η οικονομία πλήττεται από βαθιά ύφεση, από την οποία θα καταφέρει, κατά τις προβλέψεις, να εξέλθει μετά το 2010.
Κατά την αναφορά του ESRI, «αν και η αύξηση της φορολογίας θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα του 'πακέτου' του προϋπολογισμού, η ισορροπία της ρύθμισης θα έπρεπε να γίνει βάσει των παρόντων δεδομένων όσον αφορά τις δαπάνες».
Το βασικό επιχείρημα είναι μία επικεντρωμένη, στοχευμένη προσέγγιση στο θέμα των περικοπών στα έξοδα των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας- ενώ ως θέμα ήσσονος σημασίας εκτιμάται και η συμφωνία που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα στο Fianna Fail (το οποίο ηγείται της κυβερνητικής «συμμαχίας» ) και το Πράσινο Κόμμα, το οποίο συμφώνησε να παραμείνει στη συμμαχία, εφόσον διασφαλίζεται πως τμήματα του προϋπολογισμού της παιδείας θα παραμείνουν ανέγγιχτα από περικοπές- κάτι που προκάλεσε διαταραχές στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού, καθώς ενθάρρυνε και άλλες φράξιες της κυβέρνησης να απαιτήσουν συμβιβασμούς από την κυβέρνηση.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Financial Times

100 και ο Kilbane


Τελικά ο Shay Given δεν είναι ο μόνος που συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την Εθνική Ιρλανδίας. Μαζί του θα γιορτάσει απόψε στο Croke Park και ο Kevin Kilbane, καθώς και αυτός θα γίνει κατοστάρης στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2010. Άντε και εις ανώτερα...

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο Craig Walker στη Θεσσαλονίκη


Ο τραγουδιστής των μεγαλύτερων επιτυχιών και των καλύτερων ετών των Archive, Ιρλανδός τραγουδοποιός Craig Walker έρχεται στη χώρα μας για τέσσερα ακουστικά shows με συνοδεία μιας ακόμα κιθάρας. Θα παίξει τα τραγούδια των Archive με ένα ξεχωριστό και πολύ πιο έντονα συναισθηματικό τρόπο, αλλά θα παίξει και τα δικά του τραγούδια, αυτά που απαρτίζουν τον σόλο δίσκο του, το ηλεκτρικότατο Siamese, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε (και θα διατίθεται στις συναυλίες).
Το Siamese είναι το ντεμπούτο solo album, το οποίο είχε ως παραγωγό και συν-συνθέτη τον Ισλανδό Bardi Johansson και ηχογραφήθηκε στο Reykjavik της Ισλανδίας. Η συνεργασία των δύο τους απέδωσε μια όμορφη συλλογή τραγουδιών με προσεκτική ενορχήστρωση και στίχους έντονης παρατήρησης και επίκαιρης έλξης. Το album βρίσκει μια ισορροπία ανάμεσα σε τραγούδια σκοτεινής προέλευσης όπως το «Greedy Pig» και στο κοντράστ, ανθεμικά τραγούδια ελπίδας και αισιοδοξίας όπως το «Sunshine» Το τραγούδι «Bright Lights» περιέχεται στο τελευταίο φιλμ του Andre Techine, «La Fille du Rer», και θα είναι η πρώτη ευκαιρία του κοινού να ακούσει τη νέα σόλο δουλειά του Craig!
Τώρα, τη χρονιά που σηματοδοτεί τα είκοσι χρόνια του στη δισκογραφία, ο Craig Walker επιστρέφει στο Δουβλίνο, μένει σε επαφή με τις ρίζες του, με τη καρδιά του στο παρόν και τα φτερά του ανοιγμένα για το ταξίδι προς το μέλλον…
Ο Craig Walker θα παίξει ακουστικά στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 17 Οκτώβρη.
Την συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα Χρώμα!
Info:
Είσοδος: 15 ευρώ (με μπύρα)
Έναρξη: 22:30
Vilka, Ανδρέου Γεωργίου 21, 2310-522940
Λεωφορεία: 31, 51, 52

Ποιος είναι ο Craig Walker

Ο Craig Walker έκανε τα πρώτα βήματα της μουσικής καριέρας του στα τέλη της δεκαετίας του 80 με το βασισμένο στο Δουβλίνο συγκρότημα Power of Dreams. Το 1989, ενώ ο Craig ήταν ακόμα ανήλικος, οι POD κυκλοφόρησαν το ΕP, A Little Piece of God το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές! Τον επόμενο χρόνο το σχήμα υπέγραψε στη Polydor και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, «Immigrants, Emigrants and Me», ένα δίσκο που ήταν «αξιοσημείωτα ώριμη δουλειά για τόσο νεαρά παιδιά, ειδικά για τον συνθέτη, Walker» Η NME ανακήρυξε τον Craig ως ‘τον πιο exciting συνθέτη που ακούσαμε φέτος’.
Η μπάντα ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 30 χώρες ανάμεσά τους και την Ιαπωνία αλλά και τη Βόρεια Αμερική. Το 1992 ο Craig με τη μπάντα μετακόμισαν στο Λονδίνο και κυκλοφόρησαν το «2 Hell With Common Sense» ενώ μετά από δύο χρόνια βγήκε το «Positivity» και τελικώς το «Become Yourself», το οποίο έχοντας τον κατάλληλο τίτλο σημάδεψε μια περαιτέρω εξέλιξη στον ήχο της μπάντας και «ολοκλήρωσε ντελικάτα ένα σετ ηχογραφήσεων οι οποίες είναι μια σπάνια και λυρική ενδοσκόπηση στο ταξίδι της ζωής από την ενηλικίωση στο να γίνεις γονέας».
Ο Walker δεν έχασε καθόλου χρόνο και προχώρησε σχηματίζοντας τη μπάντα Pharmacy και κυκλοφορώντας το single, «Shine». Το 2000 ο Craig μπήκε στο progressive electronica σχήμα των Archive και κυκλοφόρησε μαζί τους τέσσερα albums στην East-West France με αυξανόμενη δημοτικότητα και καθολική αποδοχή από τα media, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα! Το 2001 κυκλοφόρησε το σημαδιακό single ‘Again’ το οποίο περιέχονταν στο album ‘You All Look the Same to Me’ και έβγαλε τη μπάντα σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Ακολούθησε μεγάλη τουρνέ μέχρι και τον επόμενο χρόνο όταν οι Archive συνέθεσαν και ηχογράφησαν όλο το soundtrack της ταινίας του Luc Besson, Michele Vaillant. Το άλμπουμ που για μερικούς είναι το masterpiece τους, το ‘Noise’, κυκλοφόρησε το 2003 με λαμπρά reviews κάτι που βοήθησε τη μπάντα να τύχει περαιτέρω αναγνώρισης! Η ενασχόληση του Craig με τους Archive ολοκληρώθηκε με τη κυκλοφορία του ‘Unplugged’ το 2004.
Διευρύνοντας το εύρος των καλλιτεχνικών του επιτευγμάτων, ο Craig προχώρησε και συνεργάστηκε τα επόμενα χρόνια με διάφορους συνθέτες, όπως τους: Nathaniel Mechaly, Michael Nyman και Nicolas Errera. Ακόμα έπαιξε ή συμμετείχε σε δουλειές εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών όπως των Αθηναίων Transistor, τον Γάλλο house παραγωγό Demon, τον Nick Muire των Bedrock, τον Juini Booth των The Sun Ra Arkestra, το Grand Popo Football Club και τα The Fitzcarraldo Sessions. Φέτος υπήρξε και η συνεργασία με τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο κάτω από το project, Last Chance.
Πηγή: www.zougla.gr

100στάρης ο Given


Ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας θα γευτεί αύριο (14/10) το χειροκρότημα 75.000 Ιρλανδών στο Croke Park και την αναμέτρηση κόντρα στο Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, που όμως ταυτόχρονα αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τον Shay Given. Ο διεθνής πορτιέρο συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση.
Ναι είσαι γερός παλικάρι μας και να τις κάνεις 200...

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Λίγο ήθελε...


Τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία έχασε η Εθνική Ιρλανδίας το βράδυ του Σαββάτου στο Croke Park. Οι παίκτες του Giovanni Trapattoni νικούσαν μέχρι το 90΄ με 2-1, όμως η ισοφάριση ήρθε από τον Gilardino, μετά από αδράνεια της άμυνας. Παρόλα αυτά, οι Ιρλανδοί έδειξαν τα... δόντια τους στους Ιταλούς και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2010. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Glen Whelan στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Camoranesi ισοφάρισε στο 26΄, ενώ το 2-1 πέτυχε ο Sean St. Ledger στο 87΄.
«Δεν είμαι θυμωμένος με τους παίκτες μου. Απλά ήταν χαζό να μην κρατήσουμε το 2-1, από τη στιγμή που σκοράραμε στο 87΄. Επηρεαστήκαμε από τον ενθουσιασμό μας και δεν είχαμε την εμπειρία να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ. Πρέπει να μάθουμε από το πάθημα», δήλωσε ο Giovanni Trapattoni.
Θέλετε να μάθετε πόσα εισιτήρια κόπηκαν για αυτό το παιχνίδι; 70.640!!!
Republic of Ireland: Shay Given, John O'Shea, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Kevin Kilbane, Liam Lawrence, Glenn Whelan, Keith Andrews, Aiden McGeady, Kevin Doyle, Robbie Keane.
Substitutes: Leon Best for Doyle 67, Martin Rowlands for Whlan 76, Stephen Hunt for McGeady 78.
Italy: Buffon, Zambrotta, Lelgrottaglie, Chiellini, Grosso; Camoranesi, De Rossi, Pirlo, Palombo, Di Natale; Iaquinta.
Substitutes: Gilardino for Di Natale and Bochetti for Grosso 76, Pepe for Palombo 89.
Referee: Mr. Hauge Terje (Norway).

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

«Να πιστέψουμε στη νίκη»


Ενδεχόμενη ισοπαλία με την Ιταλία στο Croke Park μπορεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Εθνικής Ιρλανδίας στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2010, όμως ο Giovanni Trapattoni δήλωσε χθες ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη.
«Για 90 λεπτά θα παίξουμε για να νικήσουμε. Προετοιμαζόμαστε αυτή τη βδομάδα για το συγκεκριμένο σκοπό. Δεν υπάρχει εκδίκησης για μένα. Η Ιρλανδία έχει πιθανότητες να νικήσει την Ιταλία και οι παίκτες μας πρέπει να το πιστέψουνε. Εύχομαι να νικήσουμε και ξέρω ότι μπορούμε. Η ισοπαλία μπορεί να φαντάζει καλά αλλά εμάς δε μας φτάνει», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Θριάμβευσε ο Mick Kinane


Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ιρλανδός Jockey Mick Kinane στο Prix του Παρισιού. Πολλά για την ιππασία δεν γνωρίζουμε, αλλά μόνο που είδαμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αξίζει να ασχοληθούμε...

Ιρλανδικό «ναι» στη Συνθήκη της Λισσαβόνας


Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο τοπίο του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη μετά την υπερψήφιση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, η οποία μεταξύ άλλων αναγνωρίζει ιδιαιτερότητα στον αθλητισμό σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουσιαστικά καταργεί το νόμο Μπόσμαν και της ελεύθερης μετακίνησης αθλητών.
Οι Ιρλανδοί ενέκριναν τη Συνθήκη της Λισσαβόνας με ποσοστό 67,13% βάζοντας τέλος στον πονοκέφαλο των Βρυξελών, καθώς ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος από τα 27 της κοινότητας που αρχικά-πριν 18 μήνες-είχε πει «όχι» στη Συνθήκη.
Στο άρθρο 149 της Συνθήκης αναφέρεται πως ο αθλητισμός αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον σε θέματα πολιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιρεί τους αθλητές από την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, καθώς η συνθήκη αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα στον αθλητισμό αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του σχεδίου της UEFA και της FIFA για το περίφημο «6+5», δηλαδή τη συμμετοχή έξι τουλάχιστον γηγενών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και πέντε κοινοτικών και ξένων. Λέγεται πως στους συλλόγους θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο τουλάχιστον τεσσάρων ετών για να συμμορφωθούν με τη νέα πραγματικότητα.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησε το δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισσαβόνας


Άνοιξαν πριν από λίγο οι κάλπες στην Ιρλανδία για το δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισσαβόνας, με την ΕΕ να ελπίζει σε ένα «ναι» μετά την πρώτη απόρριψη το 2008.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το «ναι» συγκεντρώνει από 48%-68% και το όχι 17% ως 33%. Όμως οι υπέρμαχοι της Συνθήκης παραμένουν επιφυλακτικοί.
Στο πρώτο δημοψήφισμα στις 12 Ιουνίου 2008, το 53,4% των Ιρλανδών ψηφοφόρων είχε καταψηφίσει τη Συνθήκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή στην ΕΕ. Ακολούθησαν επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Ιρλανδών, που είχαν να κάνουν με θέματα όπως η παιδεία, η οικογένεια, η ουδετερότητα της χώρας και η φορολογία.
Επιπλέον αν υιοθετήσουν την Συνθήκη, οι Ιρλανδοί θα διατηρήσουν τον επίτροπό τους στην Κομισιόν.
Η Συνθήκη πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο των 27 χωρών για να ισχύσει. Μόνο στην Ιρλανδία διεξάγεται, όπως ορίζει το σύνταγμά της, δημοψήφισμα. Είκοσι τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν ήδη επικυρώσει την συνθήκη.
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 22:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλό μήνα


Κάθε φορά που έρχεται Οκτώβριος, στα αυτιά μας φτάνει η φωνή του Bono να τραγουδά το... «October». Το τραγούδι αυτό το έχουμε συνδυάσει, από μικρή ηλικία, με το μήνα που διανύουμε και σας γράφουμε τους στίχους, έτσι για το καλό του μήνα.

October
And the trees are stripped bare
Of all they wear
What do I care
October
And Kingdoms rise
And Kingdoms fall
But you go on...
...and on...

*first time played live: 1981-08-16: Slane Castle, Slane, Ireland