Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Οι εκλεκτοί του Trappatoni για την Κύπρο


O Giovanni Trappatoni ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές για τους επικείμενους αγώνες της Ιρλανδίας με την Κύπρο και τη Νότια Αφρική και παράλληλα επισήμανε τη σημασία του αγώνα στο Στάδιο ΓΣΠ, στις 5 Σεπτεμβρίου, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.
«Το παιχνίδι στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να διατηρηθούμε σε πορεία πρόκρισης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βρισκόμαστε σε καλή θέση και πρέπει να την ενισχύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας.
Αναλυτικά ο κατάλογος με τους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν για το παιχνίδι με την Κύπρο και το φιλικό με τη Νότια Αφρική:
Τερματοφύλακες
Shay Given (Manchester City), Keiren Westwood (Coventry City), Joe Murphy (Scunthorpe United).
Αμυντικοί
John O'Shea (Manchester United), Kevin Foley (Wolves), Richard Dunne (Manchester City), Stephen Kelly (Fulham), Kevin Kilbane (Hull City), Eddie Nolan (Preston), Sean St. Ledger (Preston).
Μέσοι
Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Fulham), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Liam Miller, Stephen Hunt (Hull City), Andy Keogh (Wolves), Liam Lawrence (Stoke City).
Επιθετικοί
Caleb Folan (Hull City), Kevin Doyle (Wolves), Robbie Keane (Tottenham), Shane Long (Reading), Leon Best (Coventry City).
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η αποστολή της Ιρλανδίας στην Κύπρο θα φτάσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 και θα προπονηθεί στο Στάδιο ΓΣΠ το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου.
Στην Κύπρο για το κρίσιμο παιχνίδι της 5ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα, θα βρίσκονται περισσότεροι από 80 Ιρλανδοί δημοσιογράφοι. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στον όμιλο.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

O Αυστριακός Einwaller στο Κύπρος-Ιρλανδία


Ο Αυστριακός διαιτητής Thomas Εinwaller ορίστηκε για να διευθύνει την προσεχή ευρωπαϊκή υποχρέωση της Εθνικής Ιρλανδίας στην Κύπρο, που θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2009 στο Στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του Roland Heim και Norbert Schwab. Τέταρτος διαιτητής ο επίσης Αυστριακός Fritz Stuchklk.
Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γάλλος Marc Batta και παρατηρητής αγώνα ο Βέλγος Alain Courtois.

Εκτιμητές για τα «τοξικά» των τραπεζών


Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκτιμητών παραγώγων, καθώς καλείται να διαχειρισθεί τους τοξικούς τίτλους που θα μεταβιβάσει από τις ιρλανδικές τράπεζες σε μία νέα κακή τράπεζα. Η δημοσιοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού καταδεικνύει πως η ιρλανδική κυβέρνηση κινείται πιο κοντά στη θέσπιση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Στοιχείων Ενεργητικού (ΝΑΜΑ) με σκοπό την εξυγίανση των ιρλανδικών τραπεζών, καθώς σκοπεύει να περιλάβει σε αυτή το σύνολο των τοξικών δανείων, συνολικής αξίας άνω των 90 δισ. ευρώ. Στις 5 Αυγούστου δημοσιοποιήθηκε έγγραφο στο οποίο η εν λόγω υπηρεσία καλεί τις εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην αποτίμηση δανείων και πιστωτικών εργαλείων που θα αναλάβει από τράπεζες όπως οι Allied Irish Banks και Bank of Ireland. Έχει προηγηθεί προκήρυξη διαγωνισμού με ημερομηνία 31 Ιουλίου για εκτιμητές ακινήτων που θα συνδράμουν το έργο της εν λόγω Υπηρεσίας, με κάποιους από αυτούς να εδρεύουν στις ΗΠΑ και άλλους στη Βρετανία. Περί το 1/4 των στοιχείων ενεργητικού που θα διαχειριστεί η νέα υπηρεσία βρίσκονται στη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία.
Πηγή: www.kathimerini.gr

«Λύγισε» στο Βουκουρέστι η St. Particks


Ένα ημίχρονο άντεξε η St.Patricks στο Βουκουρέστι, όπου αντιμετώπισε την Steaua για τα πλέι-οφ του Europa League. Οι Ιρλανδοί ηττήθηκαν με 3-0 δεχόμενοι τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και έτσι τα όνειρα τους για πρόκριση στους ομίλους απομακρύνονται. Οι συνθέσεις:
Steaua Bucharest: Tatarusanu, Golanski (Tininho, 86 mins), Tudose, Baciu, Marin; Nicolita, Onicas, Ionescu, Ochirosii (Stancu, 54 mins), Surdu, Kapetanos (Grzelak, 81 mins).
St. Patrick's Athletic: Rogers, Gavin, Harris, Partridge, Stevens, Guy, Lynch (Cawley, 86 mins), Byrne (Dempsey, 70 mins), O'Connor, Fitzpatrick (Quigley, 61 mins), O'Brien.
Referee: Alexei Nikolayev (Russia).

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Μπράβο Derval


Ρεκόρ Ιρλανδίας στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων πέτυχε η Derval O'Rourke, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βερολίνου. Η γεννημένη στο Cork αθλήτρια έκανε ρεκόρ με χρόνο 12.67 δευτερόλεπτα. Δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Σήμερα τρεις ακόμα Ιρλανδοί αθλητές ρίχνονται στη «μάχη». Ο Thomas Chamney θα τρέξει στα προκριματικά των 800 μέτρων, η Eileen O'Keeffe θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας, ενώ ο Alistair Cragg θα τρέξει στα προκριματικά των 5.000 μέτρων. Καλή επιτυχία...

Σκόραραν Keogh και Keane


Δύο διεθνής Ιρλανδοί επιθετικοί βρήκαν δίχτυα στη 2η αγωνιστική της Premier League στην Αγγλία. Ο Andy Keogh (φωτό) σημείωσε το γκολ που έδωσε την εκτός έδρας νίκη της Wolves επί της Wigan με 0-1, ενώ ο Robbie Keane διαμόρφωσε το τελικό 1-5, στο διπλό της Tottenham στην έδρα της Hull. Άντε και εις ανώτερα...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Στη Fulham ο Duff


Την καριέρα του στην Fulham θα συνεχίσει ο Damien Duff. Ο Ιρλανδός μέσος που φερόταν να έχει απασχολήσει και τον Ολυμπιακό θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο διεθνής πρώην πλέον παίκτης της Newcastle υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Duff δεν επιθυμούσε να παίξει στην Τσάμπιονσιπ και αφού του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στους Λονδρέζους δεν την άφησε να πάει χαμένη. Η Fulham ήδη ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, την απόκτηση του ταχύτατου άσου.

Παίκτης Ιουλίου ο Declan O’ Brien


Οι ευρωπαϊκές του εμφανίσεις και τα γκολ που σημείωσε με την St. Patricks ανέδειξαν τον Declan O’ Brien πολυτιμότερο παίκτη του Ιουλίου. Ο δανεικός από την Dundalk Ιρλανδός επιθετικός πέτυχε τέσσερα τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον ετοιμάζεται με την ομάδα του να αντιμετωπίσει την Στεάουα Βουκουρεστίου για τα πλέι-οφ του Europa League.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ασημένια η Loughnane!!!


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες στο Βερολίνο και η Ιρλανδία... έπιασε δουλειά. Η Olive Loughnane κατέκτησε την Κυριακή (16/8) το ασημένιο μετάλλιο στα 20 χιλιόμετρα και δήλωσε για αυτή την επιτυχία της: «Είχα τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα δέκα χιλιόμετρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή τη φορά δε θα άφηνα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα με κάτι στα χέρια μου».
Στη φωτογραφία ο πατέρας της Ιρλανδής αθλήτριας, Matt και ο αδερφός της Brendan τη σηκώνουν στα χέρια. Μπράβο Olive!!!

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Στη Hull ο Steven Hunt


Επισημοποιήθηκε σήμερα ο «γάμος» του Steven Hunt με τη Hull. Ο Ιρλανδός μέσος, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη β’ κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος για λογαριασμό της Reading, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο της Premier League.
«Δήλωνε εδώ και καιρό πως είναι έτοιμος για μία νέα αγωνιστική πρόκληση και πιστεύω ότι με τη μεταγραφή του στη Ηull του δίνεται η συγκεκριμένη ευκαιρία», δήλωσε ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Reading, Nick Hammond στο επίσημο site του αγγλικού συλλόγου. Ο 28χρονος Hunt ανήκε στο δυναμικό της Reading από το 2005.

Φιλική «σφαλιάρα» από Αυστραλία


Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση της Εθνικής Ιρλανδίας και η χθεσινή ήττα από την Αυστραλία με 0-3. Οι παίκτες του Τζιοβάνι Τραπατόνι μπήκαν μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο και δέχθηκαν δύο γρήγορα γκολ από τον Tim Cahill, για να ακολουθήσει το τρίτο τέρμα του David Carney. Μια εικόνα που δεν άρεσε καθόλου στον Ιταλό τεχνικό, ενόψει του επίσημου αγώνα της Κύπρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
Republic of Ireland: Shay Given (Newcastle United), John O'Shea (Manchester United), Sean St. Ledger (Preston North End), Richard Dunne (Manchester City), Kevin Kilbane (Wigan Athletic), Damien Duff (Newcastle United), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (Manchester United), Aiden McGeady (Celtic), Robbie Keane (Tottenham Hotspur), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers). Substitutes at half-time: Caleb Folan (Hull City) for Doyle, Stephen Hunt (Reading) for Duff. Others: Keith Andrews (Blackburn Rovers) for Gibson (63), Eddie Nolan (Preston North End) for Kilbane 63, Keiren Westwood (Coventry City) for Given 68, Shane Long (Reading) for McGeady.
Australia: Mark Schwarzer, Patrick Kisnorbo, Jade North,
Rhys Williams, David Carney, Mile Jedinak, Tim Cahill, Luke Wilkshire, Mark Bresciano, Harry Kewell, Scott McDonald. Substitutes at half-time: Brett Holman for McDonald, Adrian Madaschi for Kisnorbo, Nikita Rukavytsya for Kewell. Others: Matt Spiranovic for North 72, Nick Carle for Bresciano 78.
Referee: Mr. Alfonso Perez Burrul (Spain).

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Με ΝΕ Πατρών οι Γουλφχάουντς Μπέλφαστ


Ποιος είπε ότι δεν ασχολούμαστε με όλα τα αθλήματα που αφορούν την Ιρλανδία; Πάρτε λοιπόν να έχετε: Τους αντιπάλους τους στα Κύπελλα Ευρώπης στην υδατοσφαίριση έμαθαν οι Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός και ΝΕ Πατρών μέσω της κλήρωσης για τον πρώτο γύρο των διοργανώσεων της Ευρωλίγκα και του LEN Trophy, που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Για τον Δ' όμιλο, που θα διεξαχθεί το διάστημα 23-25 Οκτωβρίου στο Άμερσφορτ της Ολλανδίας, η ΝΕ Πατρών θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδική Γουλφχάουντς Μπέλφαστ αλλά και τις Σαμπαντέλ (Ισπανία), Πριμόριε Ριέκα (Κροατία), Άμερσφορτ (Ολλανδία) και Ντοφέν Σετέ (Γαλλία).

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Στάση στην Ύδρα


Να το ξαναπούμε; Είμαστε παντού!!! Ακόμα και στην Ύδρα όπου βρεθήκαμε πρόσφατα συναντήσαμε ένα ιστιοφόρο Ιρλανδών, μπροστά στο λιμάνι. Οι φίλοι μας από το πρασινοπορτοκαλί νησί έκαναν μία… στάση ημερών, πριν συνεχίσουν και σε άλλα ελληνικά νησιά την βόλτα τους. Εξασφαλίσαμε αποκλειστική φωτογραφία με το ιστιοφόρο (θα προσέξετε τη σημαία της χώρας) και σας την παρουσιάζουμε…