Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αμφίβολος για Ιταλία ο McGeady


Η μίνι προετοιμασία της Εθνικής Ιρλανδίας ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Ιταλία στο Μπάρι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 ξεκίνησε, με τον Aiden McGeady να μη συμμετέχει στην προπόνηση. Ο μεσοεπιθετικός της Σέλτικ αγωνίστηκε ως βασικός στο παιχνίδι με την Βουλγαρία και αποκόμισε ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού, που καταστεί τη συμμετοχή του στην επερχόμενη αναμέτρηση αμφίβολη. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ελπίζει πως ο McGeady θα προλάβει να δώσει το «παρών» και δε μπει στη λίστα των τραυματιών με τους Steve Finnan, Steven Reid και Damien Duff.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ατυχία και… διαιτησία


Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η τύχη γύρισε την πλάτη στην Εθνική Ιρλανδίας, ενώ είδαμε ξανά το γνωστό έργο με τους διαιτητές που δε θέλουν τους πρασινοπορτοκαλί στο Μουντιάλ του 2010. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι «κόλλησε» χθες το βράδυ στο 1-1 με την Βουλγαρία στο Croke Park, παρά την απίστευτη συμπαράσταση από 60.000 Ιρλανδούς φιλάθλους. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν μόλις στο 36΄ δευτερόλεπτο με το γκολ του Richard Dunne, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα. Κι αυτό γιατί ο Kevin Kilbane ισοφάρισε στο 74΄ με αυτογκόλ, ενώ ακολούθησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν για τους Ιρλανδούς. Στο 90΄ βέβαια ο Κροάτης διαιτητής Bebek δεν είδε πέναλτι που έγινε, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται και το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο. Πλέον η Ιρλανδία είναι αναγκασμένη να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς στο Μπάρι την ερχόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρου του ομίλου Ιταλία. «Είχαμε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Μας αφήνει μία απογοήτευση το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι όπου η Βουλγαρία είχε την κατοχή της μπάλας αλλά εμείς τις μεγάλες φάσεις», δήλωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, ενώ από την πλευρά του ο Kevin Doyle ανέφερε: «Είμαστε απογοητευμένοι καθώς κρατούσε επί 75 λεπτά την νίκη. Πρέπει όμως να παραμείνουμε δυνατοί, συγκεντρωμένοι και θετικοί ενόψει του αγώνα κόντρα στην Ιταλία. Η Βουλγαρία είχε την υπεροχή αλλά εμείς τις ευκαιρίες».
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Republic of Ireland: Given, McShane, O’Shea, Dunne, Kilbane, McGeady (Keogh 90), Whelan, Andrews, Hunt, Keane, Doyle.
Bulgaria: Ivankov, Manolev, Tomashich, Stoyanov, Milanov (Kishishev 25); Tekiyski, Petrov, Popov (Dimitrov 46), Georgiev (Makriev 66), Angelov, Rangelov. Referee: Mr. I. Bebek (Croatia).
*Οι Ιρλανδοί πενθούν από σήμερα το χαμό του πρώην προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Donal O'Halloran.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Χωρίς Duff κόντρα στη Βουλγαρία


Ακόμα ένα πρόβλημα τραυματισμού προστέθηκε στη λίστα του Τζιοβάνι Τραπατόνι ενόψει του αυριανού σημαντικού αγώνα με τη Βουλγαρία στο Croke Park, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Η Εθνική Ιρλανδίας θα παραταχθεί χωρίς τον Damien Duff που χτύπησε στην προπόνηση. Τη θέση του θα πάρει ο Anthony Stokes, που αγωνίζεται ως δανεικός από τη Sunderland στην Crystal Palace.
«Είναι ένα πονηρό παιχνίδι, αφού η Βουλγαρία προέρχεται από τρεις ισοπαλίες και θα κυνηγήσει την νίκη. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Έχουν νέο προπονητή και αυτό μπορεί να τους βγει σε καλό», δήλωσε αρχικά ο μέσος της Manchester United, Darron Gibson, για να συμπληρώσει: «Είναι σημαντικό για τη Βουλγαρία που δεν θα παίξει ο Μπερμπάτοφ, αλλά δε θα πρέπει να μας επηρεάσει αυτό. Η νίκη θα μας αυξήσει τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά. Θα προσπαθήσουμε για θετικό αποτέλεσμα και μέσα στην Ιταλία».

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Yπερκαλύφθηκαν οι δημοπρασίες ομολόγων στην Ιρλανδία


Το €1 δισ έφτασε η πρώτη δημοπρασία ομολόγων από το 2005 στην Ιρλανδία με σκοπό να κερδίσει πόρους οι οποίοι θα την βοηθήσουν να στηρίξει την οικονομία.
Η κυβέρνηση πούλησε ομόλογα 2ετούς διάρκειας (ωρίμανση το 2011) αξίας €300 δισ., με μέσω yield 3,459% και ομόλογα 11ετούς διάρκειας (ωρίμανση το 2020) αξίας €700 δισ., με μέσο yield 5,808%.
Υπήρξε υπερκάλυψη της προσφοράς 3,8 φορές για τα 2ετή ομόλογα και 2,7 φορές για τα 11ετή.
Πηγή: www.sofokleousin.gr

Οι Simpsons στην Ιρλανδία


Ένα ταξίδι μέχρι την Ιρλανδία πραγματοποίησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων «Οι Simpsons» ο Homer Simpson, μαζί με τον παππού του σίριαλ, προκειμένου να παρευρεθούν σε μια ιρλανδική παμπ, όπου ο τελευταίος ισχυριζόταν ότι πέρασε την καλύτερη νύχτα της ζωής του. Το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκε ταυτόχρονα σε Αμερική και Αγγλία, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης στο αγγλικό κοινό. Περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανοί τηλεθεατές καθηλώθηκαν στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τον Homer να διασκεδάζει σε ιρλανδική παμπ, ενώ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της δημοφιλούς σειράς που ένα επεισόδιό της μεταδίδεται στην Αγγλία ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.
Πηγή: City Press

Αγωνία για McGeady και Given


Την αισιοδοξία του για το ότι οι Aiden McGeady και Shay Given θα προλάβουν το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Βουλγαρία στο Croke Park για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, εξέφρασε ο βοηθός του Τραπατόνι, Μάρκο Ταρντέλι. «Νομίζω ότι ο Given θα αγωνιστεί σίγουρα. Ο McGeady ξεκουράστηκε καθώς ταλαιπωρείται ακόμα από ενοχλήσεις στο πόδι του».
Από την πλευρά του, ο Kevin Doyle ανέφερε για την επερχόμενη αναμέτρηση: «Έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και το πρώτο είναι το μεγαλύτερο. Η Βουλγαρία βρίσκεται εφτά βαθμούς πίσω από εμάς και μπορούμε με νίκη να τους αφήσουμε εκτός διεκδίκησης μίας θέσης που οδηγεί στο Μουντιάλ», τόνισε αρχικά ο επιθετικός της Εθνικής Ιρλανδίας, για να συμπληρώσει: «Είναι σημαντικό για μένα που επέστρεψα στις προπονήσεις με την Εθνική μου ομάδα. Νομίζω ότι μαζί με τον Robbie Keane βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να αποτελέσουμε ένα αξιόλογο επιθετικό δίδυμο. Η επιστροφή του στην Tottenham βοήθησε αρκετά τον Robbie”.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μπάγερν καλεί ΜακΓκίντι


Για την απόκτηση του Ιρλανδού επιθετικού, Αϊντεν ΜακΓκίντι κινείται η Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» οι Βαυαροί φέρονται διατεθειμένοι να καταβάλουν οκτώ εκατομμύρια ευρώ στην διοίκηση της Σέλτικ, προκειμένου να αποκτήσουν τον 22χρονο άσο.
Το ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας Γερμανίας επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας, Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος είχε καθίσει στο παρελθόν στον πάγκο των Βαυαρών: «Ναι με ρώτησαν άνθρωποι της Μπάγερν για τον ΜακΓκίντι και τους είπα ότι πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο», δήλωσε σχετικά ο διάσημος Ιταλός τεχνικός.
Αυτά για να βλέπουν μερικοί το τι παίκτες βγάζει το πρασινοπορτοκαλί νησί που πολλοί σνομπάρουν. Μην υποτιμάτε ποτέ την Ιρλανδία, έχει να δώσει πολλά ακόμα...

Νοκ άουτ ο Μπερμπάτοφ


Χωρίς τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα παραταχθεί η Εθνική Βουλγαρίας στο παιχνίδι του Croke Park με αντίπαλο την Ιρλανδία το Σάββατο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο επιθετικός της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ τραυματίστηκε στην εκτός έδρας ήττα από την Φούλαμ. Οι Βούλγαροι θα αγωνιστούν με τον νέο τους προπονητή, Στάνιμιρ Στόιλοφ, ο οποίος ανακοίνωσε πως τον Μπερμπάτοφ θα αντικαταστήσει ο Βαλερί Ντομοβίσκι της Χέρτα Βερολίνου.
Εκτός αποστολής θα μείνουν επίσης οι Μάρτιν Πετρόφ (Manchester City) και Αλεξάνταρ Τούντσεφ (Leicester City), με τον Στόιλοφ να δηλώνει: «Δυστυχώς δε θα έχουμε στη διάθεση μας σημαντικούς παίκτες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δε μπορούμε να την αλλάξουμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε την Ιρλανδία. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Η Ιρλανδία είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα».

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Υποδοχή ηρώων


Χιλιάδες Ιρλανδοί φίλαθλοι περίμεναν στο Mansion House του Δουβλίνου τους «ήρωες» του Κάρντιφ, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα ράγκμπι των έξι εθνών, μετά από το 1948, προκειμένου να τους αποθεώσουν. Πράσινες σημαίες και συνθήματα δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, με τους θριαμβευτές να... κρύβονται στις αγκαλιές των Ιρλανδών. Κανείς πάντως δεν ξέχασε και τον πυγμάχο Bernard Dunne που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια. Ο O’ Gara με το γκολ που πέτυχε και ο Dunne με τις γροθιές του έκαναν υπερήφανους τους Ιρλανδούς, σε ένα διήμερο σπουδαίο για το πρασινοπορτοκαλί νησί. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο http://www.independent.ie/national-news/the-grand-return-1682461.html. Ρεπορτάζ και φωτογραφίες με όσα συνέβησαν στην υποδοχή των ηρώων...

Ask Robbie


Την ευκαιρία να επικοινωνήσει όποιος θέλει με τον Robbie Keane έχει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιρλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (www.fai.ie). Ο αρχηγός της Εθνικής Ιρλανδίας θα απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούν τα παιχνίδια με την Βουλγαρία και την Ιταλία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Μπαίνεις στο site, πηγαίνεις δεξιά στο σχετικό link που αναγράφει «Ask Robbie», στέλνεις το e-mail σου και περιμένεις απάντηση από τον μεγάλο αρχηγό...

Τρεις στην κορυφή


Μπορεί να προηγήθηκε με 1-2, όμως η Galway United δεν κατάφερε να σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τελικό αποτέλεσμα στην έδρα της Bray 2-2, με την Bohemian να την φτάνει στους 7 βαθμούς, μετά την νίκη της επί της Shamrock στο «σπίτι» της με 2-0. Η τρίτη ομάδα που βρίσκεται με τους ίδιους βαθμούς στην κορυφή του Ιρλανδικού πρωταθλήματος είναι η Derry (φωτό), η οποία επικράτησε εντός έδρας της Cork με 2-1. Από κει και πέρα, σπουδαία νίκη, την πρώτη της στην πρώτη κατηγορία, πέτυχε εντός έδρας η νεοφώτιστη Dundalk επί της Drogheda με 3-0, ενώ η St.Patricks ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με το διπλό στην έδρα της Sligo με 0-1.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Το σήκωσαν τα παλικάρια


Είναι αλήθεια. Η ομάδα ράγκμπι της Εθνικής Ιρλανδίας κατέκτησε το τουρνουά έξι εθνών, μετά από το 1948. Τα παλικάρια του πρασινοπορτοκαλί νησιού νίκησαν και μέσα στην Ουαλία με 15-17, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου αήττητοι. Μία τεράστια επιτυχία για τη χώρα που «διψά» για διακρίσεις. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών χωρίς περαιτέρω σχόλια και μεταφράσεις. Αρχικά του Declan Kidney: "This is everybody's dream. Eddie and Niallo laid the foundations for this, we're the lucky ones. I'm just delighted for everyone involved. Hopefully we'll have a good party, what a craic!". Ο Paul O'Connell ανέφερε από την πλευρά του: «I thought it was gone. I thought we had lost it. He (Jones) was looking at it and getting excited but it dropped short and we just went bananas. It was brilliant!".

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ο Σαίξπηρ στην Ιρλανδία


Το μοναδικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που φιλοτεχνήθηκε, όταν ο σπουδαίος δραματουργός ήταν ακόμη εν ζωή, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Βρετανοί ειδικοί σε σπίτι στην Ιρλανδία.
Επί περίπου 300 χρόνια ο εξαίρετος πίνακας άλλαζε χέρια από γενιά σε γενιά στους κόλπους της αριστοκρατικής οικογένειας Κομπ, οι ρίζες της οποίας φτάνουν έως τον μοναδικό γνωστό πάτρωνα του Σαίξπηρ, τον 3ο Έρλ του Σαουθάμπτον.
Η ταυτότητα του προσώπου που απεικονίζεται στον πίνακα αποτελούσε πάντοτε μυστήριο για την οικογένεια, αν και υποψιάζονταν ότι πρόκειται για τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ. Ο Στάνλεϊ Γουέλς, όμως, μια από τις μεγαλύτερες αυθεντίες του Σαίξπηρ παγκοσμίως, δηλώνει «90% βέβαιος» ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1610 απεικονίζει τον μεγαλύτερο βάρδο όλων των εποχών σε ηλικία 46 ετών.
Μια σειρά επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων υποστηρίζουν την εν λόγω άποψη, όπως η δενδροχρονολόγηση –ο προσδιορισμός της ηλικίας του καμβά από βελανιδιά, η ανάλυση ακτίνων Χ και η υπέρυθρη φωτογραφία. Πολλές από τις ρέπλικες που δημιουργήθηκαν από τον εν λόγω έχουν αναγνωριστεί έως σήμερα ως πορτρέτα του Σαίξπηρ που θεωρήθηκε ότι φιλοτεχνήθηκαν με βάση τις «ζωντανές μνήμες» από το δραματουργό λίγο μετά το θάνατό του, αναφέρει ο Δρ. Γουέλς.
Εάν η ταυτοποίηση είναι ακριβής, ο πίνακας θεωρείται ότι παρέχει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του Σαίξπηρ, καθώς ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας απεικονίζεται ως ένας ευκατάστατος άνδρας που ανήκει σε υψηλή κοινωνική τάξη, με αποτέλεσμα να διαψεύδονται οι ισχυρισμοί «συνωμοσίας» ορισμένων θεωρητικών που υποστηρίζουν ότι ο Σαίξπηρ δεν διέθετε στην πραγματικότητα την απαραίτητη δεξιότητα για να γράψει τα θεατρικά έργα που του αποδίδονται σήμερα.
Πηγή: Times

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Τρέλα» για την Ιρλανδία


Μπορεί να μη ζουν στην Ιρλανδία, αλλά η αγάπη τους για τη χώρα είναι μεγάλη. Η μία από τον Καναδά (αριστερά), η άλλη από τη Γαλλία, αλλά και οι δυο μας είπαν χθες το βράδυ στον «Αύγουστο» ότι έχουν Ιρλανδούς προγόνους. Χαμογελαστές (βοήθησε και η μπύρα) και ευρηματικές (τα μπλουζάκια οι ίδιες τα δημιούργησαν), φωτογραφήθηκαν για το blog μας και τις ευχαριστούμε...

Τα ήπιαμε στον «Αύγουστο»


St. Patricks Day η χθεσινή μέρα και όπως είχαμε προαναγγείλει βρεθήκαμε στον «Αύγουστο» της Θεσσαλονίκης, για να γιορτάσουμε και εμείς σαν όλους του Ιρλανδούς ανά τον κόσμο. Με αρκετή μπύρα, πολύ καλή μουσική (να είναι καλά ο Νίκος) και πρασινοπορτοκαλί διάθεση περάσαμε μια... χαρά. Πλούσιο το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί...

«Ιρλανδοί» και στην Κομοτηνή


Το ότι υπάρχουν πολλοί φιλο-Ιρλανδοί στην Ελάδα το γνωρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Το είδαμε και στο γήπεδο της Κομοτηνής την περασμένη Κυριακή, στη θύρα των οπαδών του Πανθρακικού, όπου αναρτήθηκε μία σημαία της Ιρλανδίας, στο παιχνίδι με τον Πανσερραικό (2-1). Δίπλα σε αυτήν μάλιστα υπήρξε πανό που έγραφε «Stand up and fight”. Σας παραθέτουμε τη φωτογραφία για του λόγου το αληθές…

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Χρόνια Πολλά Ιρλανδάκια


17 Μαρτίου. Μία ιδιαίτερη ημερομηνία για τους Ιρλανδούς που γιορτάζουν ανά τον κόσμο την ημέρα του Αγ.Πατρίκιου, τον πολιούχο δηλαδή της χώρας. Οι pubs σερβίρουν μπύρα από τις 9:00 το πρωί στο πρασινοπορτοκαλί νησί. Στην Αγγλία, την Αμερική και την Αυστραλία είναι μια μέρα γιορτής που συνήθως είναι συνυφασμένη με ατέλειωτα μεθύσια. Στο Σικάγο μάλιστα την ημέρα αυτή βάφουν τον ποταμό πράσινο. Εμείς θα προτιμήσουμε να βρεθούμε απόψε το βράδυ στον «Αύγουστο» στη Θεσσαλονίκη, με πολύ Guinness, McFarland αλλά και καλή μουσική. Τα λέμε εκεί αδέρφια...

«Έτοιμοι για όλα»


Συνέντευξη τύπου για το σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι με την Βουλγαρία (28 Μαρτίου) έδωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας τόνισε αρχικά: «Δε θέλω να σκέφτομαι από τώρα τον αγώνα με την Ιρλανδία. Μας ενδιαφέρει η Βουλγαρία τώρα. Παρακολούθησα όλα τα τελευταία παιχνίδια της και συλλέγουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για τον αντίπαλο μας. Μέχρι στιγμής η Βουλγαρία έχει μόνο ισοπαλίες . Διαθέτει μία καλή ομάδα με επικίνδυνους παίκτες όπως οι Μπερμπάτοφ, Ποπόφ, Ίλιεφ και Πετρόφ. Κάποιες φορές ως ομάδα παίζει καλά και κάποιες άλλες όχι».
Όσο για τη δική του ομάδα, ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε: «Προς το παρόν έχουμε καλή θέση στον όμιλο μας. Πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα, με το ίδιο πνεύμα νικητή, κάτι που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Γεωργία. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας πέντε παιχνίδια ακόμα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Χρειάζεται προσοχή και στις κάρτες, ώστε να μη δεχθούμε άλλες και χάσουμε πολύτιμους παίκτες. Δε θέλω καν να το σκέφτομαι αυτό».

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Οι 26 εκλεκτοί του Τραπατόνι


Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Τζιοβάνι Τραπατόνι η λίστα με τους 26 παίκτες που θα είναι στη διάθεση του, στα τελικά του Μουντιάλ 2010, εφόσον η Εθνική Ιρλανδίας καταφέρει και προκριθεί. Οι 23 από αυτούς θα βρίσκονται στην αποστολή για την αναμέτρηση της 28ης Μαρτίου στο Croke Park, με αντίπαλο την Βουλγαρία για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά και στο Μπάρι για το παιχνίδι με την Ιταλία (1 Απριλίου).
«Η Βουλγαρία είναι μία δυνατή ομάδα και θα έρθουν για την νίκη στο Croke Park. Για μας πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε στην κορυφή του ομίλου μας. Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός, στο δρόμο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας.
Αναλυτικά οι 26 παίκτες που κλήθηκαν:
Goalkeepers
Shay Given Manchester City 20/04/1976
Dean Kiely West Brom 10/10/1970
Keiren Westwood Coventry City 23/10/1984
Defenders
Alex Bruce Ipswich Town 28/09/1984
Damien Delaney QPR 20/07/1981
John O'Shea Manchester United 30/04/1981
Kevin Foley Wolves 01/11/1984
Paul McShane Sunderland 06/01/1986
Richard Dunne Manchester City 21/09/1979
Stephen Kelly Birmingham City 06/09/1983
Steve Finnan Espanyol 20/04/1976
Kevin Kilbane Hull City 01/02/1977
Darren O'Dea Celtic 04/02/1987
Midfielders
Aiden McGeady Glasgow Celtic 04/04/1986
Damien Duff Newcastle United 02/03/1979
Darron Gibson Manchester United 25/10/1987
Glenn Whelan Stoke City 13/01/1984
Keith Andrews Blackburn Rovers 13/09/1980
Liam Miller QPR 13/02/1981
Stephen Hunt Reading 01/08/1981
Andy Keogh Wolves 16/05/1986
Forwards
Caleb Folan Hull City 26/10/1982
Kevin Doyle Reading 18/09/1983
Robbie Keane Tottenham Hotspur 08/07/1980
Shane Long Reading 22/01/1987
Noel Hunt Reading 26/12/1982

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Στην κορυφή η Galway


Το δύο στα δύο πέτυχε η Galway United, αφού επικράτησε στο Terryland Park της Dundalk με 1-0. Η πρωταθλήτρια Bohemians ήρθε ισόπαλη στην έδρα της 1-1 με την Derry City, ενώ η Shamrock Rovers επικράτησε της Sligo Rovers με 2-1, μένοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η St. Patricks νίκησε μέσα στο Τurners Cross την Cork City με 1-0, ενώ ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν στο United Park οι Drogheda United και Bray Wanderers.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Στη Θεσσαλονίκη ο Ross Daly


Ποιος μπορεί να συνδυάσει την Ιρλανδία και την Κρητική μουσική; Ένας είναι και τον λένε Ross Daly. Ο Ιρλανδός μουσικός είναι δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας.και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Αρχικά έπαιζε κλασσική μουσική (πιάνο, βιολοντσέλο, κιθάρα) και στη συνέχεια ασχολήθηκε με παραδοσιακά μουσικά όργανα κυρίως της Ανατολής.
Ζει στην Κρήτη πάνω από τριάντα χρόνια όπου μελετάει και διδάσκει την κρητική μουσική παράδοση. Σήμερα και αύριο θα βρεθεί στην «Αίγλη» της Θεσσαλονίκης για μουσικές παραστάσεις.

Προηγείται η Bohemian


Ψηφοφορία για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Ιρλανδία ξεκίνησε στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας (www.loi.ie). Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 2125 (μεταξύ αυτών και εμείς), με την Bohemian να προηγείται με 22,2 %. Αναλυτικά: Bohemian 22,2 %, Derry City 15,9 %, Cork City 15,3 %, Shamrock Rovers 12,7 %, St. Patricks Athletic 8,1 %, Galway United 6,9 %, Dundalk 6,9 %, Sligo Rovers 5,5 %, Drogheda United 3,7 %, Bray Wanderers 2,8 %.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τα περισσότερα βλέμματα να στρέφονται στο Dalymount Park. Εκεί όπου η πρωταθλήτρια Bohemian θα υποδεχτεί την Derry City, που επίσης ξεκίνησε νικηφόρα τη σαιζόν.
Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Cork City - St. Patricks Ath, Drogheda United - Bray Wanderers, Galway United - Dundalk, Shamrock Rovers - Sligo Rovers.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Άλμα τριών θέσεων για την Ιρλανδία


Τρεις θέσεις ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη η Εθνική Ιρλανδίας. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι βρίσκεται πλέον στην 26η θέση μετά την εντός έδρας νίκη επί της Γεωργίας με 2-1, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.
Άντε και εις ανώτερα...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ένας Έλληνας σεφ στην Ιρλανδία


Ο γνωστός σεφ και συγγραφέας Βαγγέλης Δρίσκας βρέθηκε στην Ιρλανδία και μέσω της ιστοσελίδας του καταγράφει τα όσα έζησε εκεί και αφορούν την κουζίνα της χώρας. Η εισαγωγή στο κείμενο του λέει πολλά: «Μία παλιά ιρλανδέζικη παροιμία λέει πως μπορείς να απομακρύνεις για λίγο τον άνθρωπο από το φρεσκοσκαμμένο χώμα αλλά δεν μπορείς να του το στερήσεις για πάντα. Αυτό το δέσιμο των Ιρλανδών με την γη τους, το βιώνεις σε όλη τη χώρα. Μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα σου βλέπεις μόνο καλλιέργειες, οργιώδη βλάστηση και το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του. Η εντύπωση είναι ότι εδώ όλα κυλούν με φυσιολογικούς και ανθρώπινους ρυθμούς». Για να διαβάσετε όλο το αφιέρωμα μπείτε στο http://www.driskas.com/articles.php?product_id=389.

Δίχτυα της Πόρτσμουθ στην Ιρλανδία


Συνεργασία με την Home Farm (φωτό) για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει η Portsmouth, με απώτερο σκοπό την εύρεση ταλέντων ικανών να πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδα της Αγγλίας. Οι Pompeys συμφώνησαν να “αδελφοποιηθούν” με την Ιρλανδική ομάδα, ώστε να συμβάλλουν στην εξέλιξη των παικτών από 9-18 ετών που θα βρίσκονται υπό την επιτήρηση της Home Farm, και τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να είναι ευπρόσδεκτοι στο Fratton Park. O Paul Hart, υπεύθυνος των εργασιών της νεανικής ομάδας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Portsmouth, όπου και τόνισε πως: “Είναι ένα μεγάλο βήμα για μας, που θα μας βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων ταλέντων. Η Home Park FC μας πρότεινε ήδη έναν αριθμό Ιρλανδών παικτών υψηλών δυνατοτήτων, τους οποίους και κοιτάμε προσεκτικά”.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στη σέντρα η Ιρλανδία


Ήρθε η ώρα. Το πρωτάθλημα της Ιρλανδίας ξεκινά σήμερα, με σημαντικά παιχνίδια να πραγματοποιούνται για την 1η αγωνιστική. Η πρωταθλήτρια Bohemian θα αντιμετωπίσει στο Oriel Park (φωτό) την νεοφώτιστη Dundalk, η Bray Wanderers θα υποδεχτεί την Shamrock Rovers, η Derry City την Drogheda United και η St. Patricks την Galway United. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Sligo Rovers-Cork City. Καλή επιτυχία σε όλους...

Οι Sinead Mulvey & Black Daisy στη Eurovision


Oι Sinead Mulvey & Black Daisy θα εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision με το τραγούδι Et cetera. Ο τελικός διεξήχθη στα πλαίσια της εκπομπής The late late show με παρουσιαστή τον Pat Kenny. Στο studio βρέθηκε ως σχολιάστρια και η Linda Martin, νικήτρια του διαγωνισμού το 1992. Το κοινό και οι 4 επιτροπές που είχαν συσταθεί στην επικράτεια της χώρας συμφώνησαν στο νικητήριο τραγούδι.
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1.M.N.A. – Flyin’ - 23 βαθμοί (6)
2.Laura-Jayne Hunter – Out of control - 41 βαθμοί (3)
3.Lee Bradshaw – So what - 26 βαθμοί (4)
4.Johnny Brady – Amazing - 24 βαθμοί (5)
5.Kristina Zaharova - I Wish I Could Pretend - 56 βαθμοί (2)
6.Sinead Mulvey & Black Daisy - Et Cetera - 78 βαθμοί (1).
*Επειδή το ακούσαμε το τραγούδι, τουλάχιστον είναι καλύτερο από το περσινό με τον κόκορα που χοροπηδούσε. Όταν μιλάμε για Eurovision, μιλάμε για Ιρλανδία. Έτσι για να μην ξεχνάμε ποια είναι η χώρα με τις περισσότερες νίκες.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Στην ταράτσα οι U2


Έναν ενδιαφέρον τρόπο βρήκαν οι U2 ώστε να προωθήσουν το νέο τους δίσκο, No Line On The Horizon. Το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής (27/02) Ανέβηκαν σε κτίριο του BBC στο κέντρο του Λονδίνου και έδωσαν ένα 20λεπτο live από την κορυφή του. Κατάφεραν μάλιστα να συγκεντρώσουν ένα κοινό γύρω στα 5.000 άτομα τα οποία απόλαυσαν δύο νέα τραγούδια, το Get On Your Boots και το Magnificent. Επίσης έπαιξαν το Vertigo και το Beautiful Day. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι U2 κάνουν κάτι ανάλογο. Το 1987 για τα γυρίσματα του video clip του τραγουδιού, Where The Streets Have No Name είχαν ανεβεί σε κτίριο του Λος Άντζελες και μάλιστα τότε η αστυνομία τους είχε υποχρεώσει να σταματήσουν. Κάτι ανάλογο δεν συνέβη τώρα αφού οι Αρχές είχαν ενημερωθεί και είχαν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.