Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Φωνή λαού


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Δουβλίνο, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της ιρλανδικής κυβέρνησης για την οικονομική κρίση. Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τα Επαγγελματικά Σωματεία της χώρας. Μάλιστα, όπως τόνιζαν τα Επαγγελματικά Σωματεία, η εργατική τάξη είναι αυτή που υφίσταται τα αποτελέσματα της κρίσης, χωρίς να την έχει προκαλέσει, για αυτό, με τη μεγάλη διαδήλωση, ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να βρει ένα πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση. Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναγνώρισε ότι μερικά από τα μέτρα εναντίον της κρίσης είναι δύσκολα, ακόμα και οδυνηρά. Αξίζει, να σημειωθεί ότι μόλις πριν από ένα χρόνο η οικονομία της Ιρλανδίας θεωρείτο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ρόμπι, ο ανατροπέας


Ακόμα μία σημαντική νίκη στο δρόμο της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2010 έκανε την χθες το βράδυ η Εθνική Ιρλανδίας στο Croke Park. Η πρασινοπορτοκαλί αρμάδα δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση της Γεωργίας με 2-1, χάρη στα δύο γκολ του Ρόμπι Κιν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το... καλημέρα στο πρώτο λεπτό με τον Iashvili και το άγχος αυξήθηκε καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι να απαντήσουν. Στο δεύτερο μέρος όμως ο αρχηγός πήρε το όπλο του και στο 72 ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
«Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ιταλία. Ήταν σημαντικό το ότι αντιδράσαμε, καθώς πιεστήκαμε πολύ μετά το γρήγορο γκολ της Γεωργίας», δήλωσε ο Κέβιν Ντόιλ.
Αναλυτικά οι συνθέσεις του αγώνα:
Republic of Ireland: Shay Given; Stephen Kelly, Richard Dunne, John O’Shea, Kevin Kilbane; Aiden McGeady, Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff (Stephen Hunt 80); Kevin Doyle, Robbie Keane.
Georgia: Lomaia; Lobjanidze, Khizanishvili, Kaladze, Kvirkvelia; Razmadze, Menteshashvili (Khmaladze 70), Kobiashvili; Gotsiridze (Merebashvili 68), Siradze (Aleksidze 77), Iashvili (Karlsruhe).
Referee: Mr. J. Hyytia (Finland).

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Αλλάξτε της το... όνομα


Η στιγμή που πολλοί περιμέναμε έφτασε, για να δούμε μετά από καιρό την Εθνική Ιρλανδίας να αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι. Το συγκρότημα του Τζιοβάνι Τραπατόνι θα αντιμετωπίσει αύριο τη Γεωργία (21.45 ώρα Ελλάδας) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα αυξήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Το θετικό είναι ότι ο Paul McShane ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά, όπως και ο Kevin Doyle που είχε χτυπήσει στο κεφάλι.
«Ο Paul McShane είναι καλύτερα, αλλά θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του», δήλωσε ο συνεργάτης του Τραπατόνι, Μάρκο Ταρντέλι.
Άντε παλικάρια γερά με τη νίκη και... αλλάξτε της το όνομα της Γεωργίας!!!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Τι βγάζεις παλικάρι μου...


Άφησε μετά από 12 χρόνια την Νιουκάστλ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι αλλά την «τέχνη» δεν την ξέχασε. Ο λόγος για τον Σέι Γκίβεν, ο οποίος προσέφερε πολλά στη νίκη της ομάδας του επί της Μίντλεσμπρο με 1-0. Έβγαζε, έβγαζε, έβγαζε και έσπασε τα νεύρα των παικτών της «Μπόρο» που δε μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του. Να σαι γερός παλικάρι μου, πάντα τέτοια και με την Εθνική!!!

Τραυματίας ο McShane


Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Paul McShane για το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ο κεντρικός αμυντικός της Χαλ δεν προπονήθηκε την Κυριακή, με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι να δηλώνει: «Ο Paul μου είπε ότι μπορούσε να προπονηθεί αλλά ο γιατρός αρνήθηκε. Ίσως μέχρι τον αγώνα τα καταφέρει και προπονηθεί, θα περιμένουμε την οριστική απόφαση από το ιατρικό τιμ».
Ο Ιταλός προπονητής πάντως κάλεσε στην αποστολή τον αρχηγό της Εθνικής Ελπίδων, Eddie Nolan που αγωνίζεται στην Πρέστον.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ask Trap!


Ακόμα μία κίνηση που δείχνει το επίπεδο των Ιρλανδών και την ποιότητα τους. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι και να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους. Στην ιστοσελίδα www.fai.ie και συγκεκριμένα στο λινκ που υπάρχει δεξιά με τίτλο «Ask Trap!» μπορεί όποιος θέλει να αποστείλει e-mail στον ομοσπονδιακό τεχνικό και να περιμένει την απάντηση του.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ανανέωσε με Ρέντινγκ ο Χαντ


Νέο συμβόλαιο με τη Ρέντινγκ ως το 2012 υπέγραψε ο Στέφεν Χαντ. Ο διεθνής Ιρλανδός μέσος που μετρά 14 συμμετοχές με την Εθνική της χώρας του, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμφώνησα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά», ανέφερε ο Χαντ, που κλήθηκε από τον Τζιοβάνι Τραπατόνι για την εντός έδρας αναμέτρηση των προκριματικών για το Μουντιάλ 2010 με τη Γεωργία.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Εκτοξεύτηκαν τα επιδόματα ανεργίας στην Ιρλανδία


Οι ανακοινώσεις δυσμενών στοιχείων συνεχίζονται και στη χώρα της Ιρλανδίας, καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα. Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που οδηγήθηκε στην ύφεση την περασμένη χρονιά, λόγω της κατάρρευσης στη μόλις ανεπτυγμένη αγορά ακινήτων και τη γενικότερη αναταραχή στην αγορά.
Τα στοιχεία δεν είναι ενδεικτικά για το ποσοστό ανεργίας, αφού περιλαμβάνουν εργαζόμενους μερικής και εποχικής απασχόλησης.
Αναλυτές εκτιμούν ότι δείκτης της ανεργίας αναμένεται να ανέλθει στο 10,2%, το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και μία δεκαετία.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Κι όμως τον έδιωξαν


Αυτός που δήλωνε πριν λίγες ώρες ότι ο Ρόμπι Κιν θα παραμείνει στη Λίβερπουλ, εισηγήθηκε την αποχώρηση του για την Τότεναμ. Ο λόγος για τον Ράφα Μπενίτεθ, που από την αρχή δεν είδε με καλό μάτι τον Ιρλανδό επιθετικό, παρά το ότι σε αρκετά παιχνίδια βοήθησε πολύ ώστε οι κόκκινοι να είναι πρώτοι στη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος και παρά την πολύ σημαντική απουσία του Φερνάντο Τόρες. Δεν εκτιμήθηκε όμως η προσπάθεια του Ρόμπι, ούτε καν και η μεγάλη του αγάπη για τη Λίβερπουλ. Γερός να είναι να προσφέρει τουλάχιστον μεγάλες στιγμές στην πατρίδα του και ας τον Ράφα να τον ψάχνει μετά…
Υ.Γ. Στο κρανίο τα πήραν μέλη του Συνδέσμου Φίλων Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης και θα παραγγείλουν για… σπάσιμο φανέλες του Ρόμπι από την Αγγλία. Έτσι για να στείλουν το μήνυμα τους στους Αμερικανούς διοικούντες της ομάδας. Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του blog πάντως (και φίλος της Λίβερπουλ) παραμένει υπερήφανος που αγόρασε τη φανέλα του το καλοκαίρι.

Μπενίτεθ: «Ο Κιν θα μείνει»


Την πεποίθησή του ότι ο Ρόμπι Κιν θα παραμείνει στην Λίβερπουλ εξέφρασε ο προπονητής των «κόκκινων», Ράφα Μπενίτεθ. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σήμερα και το γεγονός ότι χθες δεν ήταν ούτε στον πάγκο στο μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι, αύξησε τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στην Τότεναμ. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει τον 28χρονο Ιρλανδό επιθετικό και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το «Άνφιλντ». «Πιστεύω ότι ο Ρόμπι Κιν θα είναι στην ομάδα όταν λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος», δήλωσε ο Μπενίτεθ και συμπλήρωσε:
«Για το παιχνίδι με την Τσέλσι δεν τον συμπεριλάβαμε στην ομάδα επειδή είδαμε ποιους παίκτες έχουμε και ποιους χρειαζόμαστε για το συγκεκριμένο ματς. Πήραμε αυτήν την απόφαση με βάση τον αγώνα και τις απαιτήσεις του. Δεν ξέρω αν έχουν φτάσει νέες προσφορές στο σύλλογο. Ο Ρόμπι ήταν στα αποδυτήρια και μίλησα μαζί του πριν το ματς όπως και μετά και συζητήσαμε μόνο για το παιχνίδι. Ήταν ευχαριστημένος επειδή η ομάδα κέρδισε με 2-0. Είναι μέρος της ομάδας και θέλω να συμμετέχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα όσα ακούγονται είναι φήμες. Ο ίδιος είναι εδώ, είναι ποδοσφαιριστής μας. Αυτό είναι όλο".

«Πολίτης» ο Γκίβεν


Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ο Σέι Γκίβεν άφησε πίσω του τη Νιουκάστλ για να αλλάξει νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας που συγκαταλέγεται στους καλύτερους της Πρέμιερ Λιγκ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 4,5 ετών, κλείνοντας μία συμφωνία που θα φέρει και πολλά χρήματα στην τσέπη του. «Έχω δηλώσει εδώ και καιρό πως χρειαζόμασταν έναν τερματοφύλακα σας τον Σέι. Συμφωνήσαμε με έναν πολύ καλό παίκτη και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουμε πολύ», δήλωσε ο προπονητής της Μάνστεστερ Σίτι, Μαρκ Χιουζ.