Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Τραπατόνι: «Να αντιδράσουμε μετά την ήττα»


Την πρώτη του ήττα στον πάγκο της Εθνικής Ιρλανδίας γνώρισε στο Δουβλίνο ο Τζιοβάνι Τραπατόνι από την Πολωνία με 2-3, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ 2010. (Lewandowski 3, Guerreiro 47, S. Hunt (pen) 88, Lewandowski 89, Andrews 90). Ο Ιταλός τεχνικός αντιμετώπισε με ψυχραιμία το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και πλέον περιμένει την αντίδραση της ομάδας του ενόψει και των επόμενων υποχρεώσεων: «Θα πρέπει να αντιδράσουμε μετά από αυτή την ήττα, καθώς μέχρι στιγμής είχαμε μόνο θετικά αποτελέσματα και δεν είχαμε χάσει. Δεν αξίζαμε να νικήσουμε ή να πάρουμε ισοπαλία σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Πολωνία αφού δώσαμε πολύ χώρο και το εκμεταλλεύτηκε. Θέλαμε να τσεκάρουμε και κάποιους παίκτες όπως οι Folan (φωτό), Andrews και Gibson. Θα δω πάντως τον αγώνα ξανά σε dvd και θα μιλήσω στους παίκτες, προκειμένου να διορθώσουμε τα λάθη μας. Εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτή την ομάδα και στους παίκτες μου. Είχαμε κάποιες σημαντικές απουσίες και σίγουρα μας επηρέασαν. Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε μετά το 1-3 και μετά τη μείωση προσπαθήσουμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ. Ήμασταν όμως άτυχοι, καθώς ο Kilbane θα μπορούσε να σκοράρει στο τέλος», δήλωσε ο Τραπατόνι.
Οι συνθέσεις του φιλικού αγώνα: Republic of Ireland: Given, McShane (Bruce 61), Dunne, O’Shea, Kilbane, Keogh (Stephen Hunt 61), Gibson (Andrews 73), Whelan, Duff (Long 66), Doyle (Noel Hunt 60), Folan.
Poland: Fabianski, Wasilewski, Dudka, Bosacki, Wawrzyniak, Blaszcyzkowski (R. Lewandowski H/t), Gargula, M. Lewandowski, Krzynowek (Jodlowiec 81), Boguski (Peszko 70), Brozek (Guerreiro H/t).

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Δυνατό τεστ με Πολωνία


Χωρίς τους τραυματίες McGeady και Robbie Keane η Εθνική Ιρλανδίας θα αντιμετωπίσει την Πολωνία την Τετάρτη στο Κρόουκ Παρκ, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει των επόμενων επίσημων αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Για πρώτη φορά θα φορέσει τη πράσινη φανέλα ο Noel Hunt της Ρέντινγκ, ενώ ο Keith Andrews (φωτό) της Μπλάκμπερν ανέφερε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου που συμμετέχω στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας. Μας δίνεται σε αυτό το φιλικό η ευκαιρία από τον προπονητή μας και καλούμαστε να την αρπάξουμε από τα μαλλιά. Κανένας δε θεωρείται σίγουρος στην ενδεκάδα και το σημαντικό είναι ότι ο προπονητής πιστεύει όλους τους παίκτες του». Αναλυτικά η αποστολή της Ιρλανδίας για το αυριανό φιλικό: Shay Given (Newcastle United), Kieren Westwood (Coventry City), Joe Murphy (Scunthorpe United), Paul McShane (Hull City), John O'Shea (Manchester United), Richard Dunne (Manchester City), Kevin Kilbane (Wigan Athletic), Alex Bruce (Ipswich Town), Damien Delaney (QPR), Kevin Foley (Wolves), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Damien Duff (Newcastle United), Stephen Hunt (Reading), Liam Miller (Sunderland), Andy Keogh (Wolves), Noel Hunt (Reading), Kevin Doyle (Reading), Anthony Stokes (Sheffield United), Caleb Folan (Hull City), Shane Long (Reading).

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Σαμαράς: «Μεγάλο ταλέντο ο Σέρινταν»


Μπορεί ο Γιώργος Σαμαράς να ήταν τραυματίας και να έχασε παιχνίδια της Σέλτικ, όμως ο Σίλιαν Σέρινταν ήταν εκεί. Μιλώντας στη Daily Record ο Έλληνας επιθετικός των Κελτών ανέδειξε το ταλέντο του Ιρλανδικού ποδοσφαίρου: «Έπαιξα στο παρελθόν μαζί με τον Σίλιαν και προσπάθησα να τον βοηθήσω. Επιδίωξα να του δείξω ορισμένα πράγματα όπως να κρατά τη μπάλα και να εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του όταν πασάρει. Εύχομαι πλέον να συνεχίσει ανάλογα και να δουλεύει σκληρά. Έχει δυνατό κορμί και στα σίγουρα το παιδί αυτό είναι μεγάλο ταλέντο. Δε θα πρέπει να τα παρατήσει, να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να είναι σίγουρος ότι θα πετύχει».

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Η αποστολή για το φιλικό με Πολωνία


Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ανακοίνωσε τους 23 παίκτες που θα έχει στη διάθεση του για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ιρλανδίας με την Πολωνία στο Croke Park του Δουβλίνου στις 19 Νοεμβρίου. «Είναι θετικό που θα έχω ακόμα μία ευκαιρία να δουλέψω με τους παίκτες μου Αυτό το παιχνίδι θα μας δώσει τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να δοκιμάσουμε παίκτες και σχήματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας μας», δήλωσε σχετικά ο Ιταλός τεχνικός. Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν: Goalkeepers: Shay Given (Newcastle United), Dean Kiely (West Brom), Joe Murphy (Scunthorpe United). Defenders: Paul McShane (Hull City), John O'Shea (Manchester United), Richard Dunne (Manchester City), Kevin Kilbane (Wigan Athletic), Alex Bruce (Ipswich Town), Damien Delaney (QPR), Kevin Foley (Wolves). Midfielders:
Aiden McGeady (Glasgow Celtic), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Damien Duff (Newcastle United), Stephen Hunt (Reading), Liam Miller (Sunderland), Andy Keogh (Wolves).
Forwards: Robbie Keane (Liverpool), Kevin Doyle (Reading), Anthony Stokes (Sheffield United), Caleb Folan (Hull City), Shane Long (Reading).

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ρόμπι Ρόμπι κι άλλο γκολ


Σσσσσσσσ….. Κάντε ησυχία, ο Ρόμπι ξεκίνησε να βάζει γκολ και στην Πρέμιερ Λιγκ!!! Ο Ιρλανδός επιθετικός της Λίβερπουλ πέτυχε δύο όμορφα τέρματα στο 3-0 επί της Γουεστ Μπρομ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κάνει τον Ράφα Μπενίτεθ αλλά και τον Τζιοβάνι Τραπατόνι να χαμογελούν. Έτσι, για να δείξει το «πουλέν» σε αυτούς που ακόμα τον αμφισβητούν το ποιος είναι. «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για μας καθώς βρισκόμαστε στην κορυφή. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και περισσότερα γκολ. Όσο για μένα, καιρός ήταν να σκοράρω και στο πρωτάθλημα. Δεν το έβαλα κάτω και ευτυχώς επιτέλους είδατε τον Ρόμπι Κιν που γνωρίζετε από το παρελθόν. Προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να βοηθώ την ομάδα μου», δήλωσε ο Ρόμπι.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ανανέωσε ο Ντόιλ με Ρέντινγκ


Νέο συμβόλαιο με τη Ρέντινγκ ως τον Ιούνιο του 2011 υπέγραψε ο Κέβιν Ντόιλ. Ο 25χρονος επιθετικός της Εθνικής Ιρλανδίας, που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 11 γκολ, δήλωσε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη: «Θέλαμε εγώ και η ομάδα μου να ξεκαθαρίσουμε τα περί συμβολαίου μου και να συγκεντρωθούμε για την άνοδο μας στην Premier League. Με υποστηρίζουν άπαντες στην ομάδα από τότε που έφυγα από την Ιρλανδία και ήρθα εδώ, για αυτό και είμαι υπερήφανος που θα συνεχίζω να παίζω στη Ρέντινγκ. Εύχομαι αυτή η συμφωνία για την παραμονή μου να συνοδευτεί και την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας», δήλωσε ο Ντόιλ.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ένα αστέρι γεννιέται


Το όνειρο του Ιρλανδού Σίλιαν Σέρινταν έγινε πραγματικότητα, καθώς στα 19 του χρόνια αγωνίστηκε σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Σέλτικ. Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία οι Κέλτες ήρθαν ισόπαλοι εντός έδρας 1-1, ο νεαρός χαφ ξεκίνησε βασικός και δήλωσε ευτυχισμένος για αυτό. «Ήταν κάτι το πολύ ευχάριστο για μένα αλλά δυστυχώς δε νικήσαμε. Παρόλα αυτά, μία ισοπαλία απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης μας αφήνει ικανοποιημένους. Είχα παίξει και 15 λεπτά στο Όλντ Τράφορντ και ήξερα το πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι. Πάνω από όλα βάζω την ομάδα μου και προσπαθώ για το καλύτερο. Είχα ευκαιρία να σκοράρω και ελπίζω να το κάνω στα επόμενα παιχνίδια». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Σέρινταν, ο οποίος ένιωσε υπερήφανος από τις εκατοντάδες ιρλανδικές σημαίες που υπήρχαν στο γήπεδο της Σέλτικ για ακόμα μία φορά.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Μέρφι, ο καλύτερος


Ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Ιρλανδίας Μποέμιανς Μπράιαν Μέρφι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της σεζόν, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Μέρφι πρόσφερε τα μέγιστα στη φετινή επιτυχία των «Bohs» με τα μόλις 12 γκολ που δέχτηκε σε 31 παιχνίδια. Πάνω από 12.000 φίλαθλοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν συμπαίκτες του. Ο λόγος για τους Όουεν Χίρι και Κίλιαν Μπρέναν. Οι μόνοι παίκτες που ψηφίστηκαν και δεν αγωνίζονται στη Μποέμιανς είναι ο Κέιθ Φάχει της Σεντ Πάτρικς και ο Μαρκ Φάρεν της Ντέρι Σίτι.
«Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα αλλά και ολόκληρη την ομάδα. Όλοι παίζαμε πολύ καλά άμυνα για αυτό και φτάσαμε ψηλά. Από την αρχή της χρονιάς ξέραμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο Μέρφι.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Η Enya επιστρέφει


20 χρόνια μετά τον πρώτο της δίσκο «Watermark», η Enya (Eithne Patricia Ní Bhraonáin) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου το έβδομο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «And Winter Came...». Η επιτυχημένη Ιρλανδή τραγουδίστρια με 70 εκατομμύρια πωλήσεις και τέσσερα Grammy επιστρέφει και οι θαυμαστές της τρίβουν τα χέρια τους και τα… αυτιά τους. Για δύο χρόνια η Enya κλείστηκε με τους συνεργάτες της Nicky Ryan και Roma Ryan στο Aigle Studios που βρίσκεται κοντά στο Δουβλίνο και κατέγραψαν ένα δίσκο που αναμένεται να μας… φέρει τον χειμώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα δεκατρία τραγούδια, το «Oíche Chiúin» η Enya το ερμηνεύει στα Κέλτικα. Αναλυτικά τα κομμάτια στο νέο της άλμπουμ: 1. And Winter Came, 2. Journey of the Angels, 3. White is in the Winter Night, 4. O Come, O Come, Emmanuel, 5. Trains and Winter Rains, 6. Dreams are More Precious, 7. Last Time by Moonlight, 8. One Toy Soldier, 9. Stars and Midnight Blue, 10. The Spirit of Christmas Past, 11. My! My! Time Flies!, 12. Oíche Chiúin (Chorale), 12. Miraculum.